Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe meld ik me aan voor een opleiding?

Online Infoavond Aventus Lyceum

Tof, je hebt een studiekeuze gemaakt! Hoe je je aanmeldt voor de opleiding van jouw keuze zetten we hier op een rij.
 

Online aanmelden


Online aanmelden duurt ongeveer 10 minuten. Je gegevens zitten dan meteen in ons systeem. Handig! Zorg dat je bij het aanmelden de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Je Burgerservicenummer: deze vind je bijvoorbeeld op je identiteitsbewijs of paspoort.
  • De gegevens van je vooropleiding of laatste school.
  • Een geldig privé e-mailadres. Op dit adres ontvang je van ons belangrijke informatie over het verdere aanmeldproces. Soms komt de mail in de spambox terecht. Hou deze dan ook goed in de gaten.

Na aanmelden

Een aanmelding voor een opleiding betekent nog niet direct dat je definitief ingeschreven staat. Zodra wij je aanmelding ontvangen controleren wij of je voldoet aan de toelatingseisen en of alle documenten die we nodig hebben zijn aangeleverd. 
Om je aanmelding definitief te maken hebben we het volgende van jou nodig:

  • Kopie van je diploma (of cijferlijst voor als je je aanmeldt voor het vavo bij Aventus Lyceum). Als je in het examenjaar zit, stuur je deze documenten naar ons op direct na het behalen van je examen. 
  • Ben je 18 jaar of ouder en heb je niet de Nederlandse nationaliteit? Dan hebben we ook een kopie nodig van je EU-paspoort of verblijfsdocument. 
  • Heb jij aangegeven dat jij extra ondersteuning nodig hebt, dan ontvang je een uitnodiging voor een maatwerkgesprek. In dit gesprek maken wij afspraken over de ondersteuning die jij nodig hebt.

Is alles compleet? Dan ontvang jij een inschrijfbesluit; een overeenkomst waarin definitief vermeld staat dat jij jouw opleiding bij ons gaat volgen.

Hulp nodig of vragen?

Lukt digitaal aanmelden niet? Aanmelden met een papieren formulier kan ook.

Heb je nog vragen? Onze klantenservice zit voor je klaar! Check onze openingstijden en contactgegevens.

 

Let op: Opleidingen en cursussen gaan alleen door bij voldoende deelname. Je aanmelding betekent dus niet automatisch dat je de opleiding daadwerkelijk kan gaan volgen.