Overslaan en naar de inhoud gaan

“Carrière voor jongeren met autotechnisch inzicht”

Daniëlle Jolink, P & O Manager Herwers groep

Hoe weet je of je opleiding voor de mobiliteitsbranche goed aansluit op een baan? Daar zorgt onder meer Daniëlle Jolink van de Herwers groep voor. Sinds 2013 denkt ze vanuit deze groep autobedrijven mee over onze opleidingen. Hierdoor krijg je kennis waar veel vraag naar is bij garages en dealers.

Baan na stage

“Met Aventus werken we al jaren samen”, vertelt de manager P&O. De reden? “We hebben elkaar nodig, school en bedrijven. Zo houden we de instroom van jonge, vakbekwame medewerkers. Zo’n 15 procent van ons huidig personeelsbestand bestaat zelfs uit oud-studenten die we na hun slagen konden aannemen”, klinkt het enthousiast.

Hoeveel praktijk wil je hebben?

Het bedrijf deelt ook kennis van nieuwe technieken, zoals van elektrische auto’s. Daarnaast droeg het studenten aan voor de nieuwe opleiding Serviceadviseur mobiliteitsbranche: “Juist voor jongeren met autotechnisch inzicht én commercieel talent, is dit een mooie carrière.“ En studenten van de opleiding Verkoopadviseur oefenden via Herwers al eens live hoe ze klanten aanspreken, uitleg geven en klantgegevens noteren. Hun beloning? Met de hele klas naar Praag!

Goed voor jou en ons

De samenwerking met Aventus ervaart Daniëlle als bijzonder goed. “De korte lijnen, de goede aansluiting tussen onderwijs en ons werk – dat is goed voor de ontwikkeling van studenten én ons bedrijf.” Het scheelt ook dat de docenten uit de praktijk komen, merkt ze. “Omdat zij ons goed kennen, denken zij zelfs mee als we vacatures hebben.” Nog meer kans op werk voor studenten dus!

Investeer in jezelf

Daniëlle ziet Aventus dus als kraamkamer voor nieuwe verkoopmedewerkers, serviceadviseurs en autotechnici. Haar boodschap is daarom: “Wij investeren in de opleiding, de studenten investeren in hun eigen toekomst. Studenten kiezen er dus voor om te sleutelen aan eigen ontwikkeling en wij verwachten daarom ook inzet. Vind je iets lastig, dan helpen we, maar je moet wel willen gáán voor je toekomst. Doe daarom waar je goed in bent of goed in wilt worden en ga ervoor.”