Overslaan en naar de inhoud gaan

Uw personeel ontwikkelen

De snelle ontwikkeling van de arbeidsmarkt maakt het belang van kennis steeds groter. Een leven lang leren is essentieel voor medewerkers die bij willen blijven. Iedere professional heeft zijn eigen individuele scholingsvraag en dat vereist advies en uitvoering op maat. Door tijdig uw medewerkers  op- om- en/of bij te scholen zorgt u ervoor dat u klaar bent voor de toekomst.

Bij Aventus zijn hier diverse mogelijkheden voor; Zo heeft pluimveebedrijf Remkes in 2016 haar voornamelijk Poolse medewerkers geschoold in de Nederlandse taal en kan het management nu zonder tolk met hen communiceren. Zorginstelling Sutfene besloot in 2015 met Aventus in zee te gaan voor de opscholing van een kleine 200 medewerkers naar Verzorgende IG en is zo weer helemaal klaar om in te spelen op de huidige ontwikkelingen in de zorg. Een laatste voorbeeld; honderden vuilnismannen in Nederland krijgen de opleiding AMBOR (afval, milieu, beheer openbare ruimte) aangeboden van Aventus in samenwerking met de SPA group waardoor de sector in een rap tempo professionaliseert.

Op deze pagina vindt u informatie die u nodig heeft, om het talent binnen uw organisatie op de juiste manier te ontwikkelen. Kunt u de juiste informatie niet op onze website vinden, neemt u dan contact op met Aventus.

VEEL GESTELDE VRAGEN

HOE BEPAAL IK WAT HET BESTE PAST BIJ MIJN MEDEWERKERS?

Een medewerker van Aventus komt graag bij u langs om te onderzoeken waar uw personeel het meeste bij is gebaat. Dat kan een volledige BBL-opleiding zijn of enkele modules uit een kwalificatie dossier.

Welk niveau is haalbaar voor uw medewerkers? 
Veel organisaties zetten de toetsen (bijvoorbeeld de Multiculturele Capaciteitentoets) van het loopbaanexpertisecentrum van Aventus in, om vooraf te bepalen of de medewerker succesvol zal slagen. Daarnaast kunt u het loopbaanoriëntatieprogramma (Talentus) inzetten voor medewerkers die een andere richting uit willen, maar niet goed weten welke.

Bij organisaties die gebruik hebben gemaakt van het loopbaanexpertisecentrum van Aventus, ligt het slagingspercentage rond de 90%.

ZIJN IN-COMPANY CURSUSSEN MOGELIJK?

Wilt u medewerkers scholen en heeft u voldoende deelnemers? Dan kan een aparte groep gemaakt worden en kan onze docent zelfs bij u op locatie komen lesgeven. Voor meer vragen hiervoor, neem contact op met Aventus.

WAT ZIJN DE OPLEIDINGSKOSTEN?

Reguliere BBL-opleiding

Wanneer een volledige BBL-opleiding wordt gevolgd (1 dag per week, 1 tot 3 jaar) wordt deze grotendeels bekostigd door het rijk en hoeft alleen jaarlijks het wettelijk cursusgeld betaald te worden. Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en niveau 2-opleiding bedraagt dit € 295. Voor een niveau 3 en niveau 4-opleiding bedraagt het cursusgeld € 715,-. Dit zijn de bedragen voor 2024 - 2025.

Maatwerk mogelijkheden

Het is mogelijk om voor een groep medewerkers een deel van een kwalificatie dossier als cursus af te nemen, een (keuze)module, bijvoorbeeld Ondernemerschap (uit de opleiding Horeca) of Medisch Technisch Handelen (uit de Zorg opleidingen). De kosten hiervan verschillen per module, afhankelijk van duur, benodigde materialen, etc. Aangezien deze modules niet leiden tot een kwalificerend diploma, worden ze niet door het rijk bekostigd. Voor de exacte kosten per module/cursus, kunt u contact opnemen met het Sip.

Klik hier voor de beschikbare subsidies.

MOET MIJN ORGANISATIE ERKEND LEERBEDRIJF ZIJN VOOR EEN BBL-OPLEIDING VAN MIJN MEDEWERKERS

Als medewerkers een BBL-opleiding volgen bij Aventus, dan kan dat alleen als uw bedrijf of instelling is geaccrediteerd/erkend door stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Bedrijven en instellingen vragen deze accreditatie (GRATIS) zelf aan bij SBB. Erkende leerbedrijven en instellingen worden opgenomen in het landelijk register van erkende leerbedrijven. Is uw organisatie nog niet erkend? Vraag dan hier uw (gratis) erkenning aan. 

Heeft u hulp nodig bij de erkenning van uw organisatie? Neem dan contact op met Aventus.