Overslaan en naar de inhoud gaan

Project Op weg naar Aventus

Speciaal voor derdejaars vmbo-leerlingen biedt Aventus ‘Op weg naar Aventus’ aan. In 16 lesuren maken VO-leerlingen praktische opdrachten die aansluiten bij één of meer richtingen op het mbo. Het project wordt afgesloten met een kennismakingsdag bij Aventus. Met dit project geven leerlingen hun studiekeuzeproces een kick-start.

Vier jongeren zitten gezellig in een trendy horecagelegenheid


Waarom dit project?

Tijdens het project ontdekt de leerling welke mbo-opleiding bij hem of haar past – en welke juist niet. Zo krijgen ze een goed beeld waar ze hun oriëntatie het beste kunnen beginnen. Het project draagt onder meer bij aan: 
•    het reduceren van het aantal voortijdig schoolverlaters;
•    het verminderen van het aantal switchers in mbo leerjaar 1;
•    zorgen dat leerlingen de opleiding kiezen die bij hun capaciteiten en interesses past;
•    de samenwerking met het VMBO in de regio versterken door onder andere samen vorm te geven aan de vijf loopbaancompetenties. 
•    studenten inzicht geven in hun eigen kwaliteiten, mogelijkheden en passies.
 

Hoe werkt het?

Bij de start van het project kiezen leerlingen welke richting ze verder willen ontdekken. Bij elke richting hoort een reader met opdrachten en vragen . In de reader van de betreffende richting staan verschillende opleidingen centraal. De opdrachten worden gemaakt tijdens op de VO-school. Aan het einde van het project worden de leerlingen uitgenodigd voor een dagdeel om nader kennis te maken met de opleiding die hen vanuit het project het meest aanspreekt.
 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of heb je interesse om aan te haken vanuit jouw school? Neem dan contact op met Rianne van der Lugt, projectleider, via r.vanderlugt@aventus.nl.