Impuls voor innovatie door NPuls subsidie: Aventus krijgt een CTL

Het onderwijs van morgen vraagt om flexibiliteit en digitalisering. Bij Aventus werken we daarom continu aan de ontwikkeling en innovatie van ons onderwijs. Zo stimuleren we blended onderwijs, de ict-geletterdheid en digitale pedagogisch-didactische vaardigheden van onze docenten en laten we medewerkers en studenten kennismaken met nieuwe technologieën.  

We kunnen daar nu een extra impuls aan geven door de toekenning van een NPuls subsidieregeling. Hiermee gaan we namelijk een zogenaamd Center for Teaching & Learning (CTL) inrichten. Dat is natuurlijk geweldig nieuws!
 

Samenwerken aan vernieuwingen in het onderwijs

In een Center for Teaching & Learning (CTL) kunnen docenten terecht voor ondersteuning bij het vernieuwen van hun onderwijs. Het wordt dé plek waar allerlei initiatieven samenkomen en docenten, opleidingsteams en medewerkers terecht kunnen voor professionalisering, innovatie en onderzoek. Zo creëren we met elkaar ruimte voor experimenten, natuurlijk ook in samenwerking met onze partners en studenten.
 

Toekomstbestendige onderwijssector

NPuls is het Nationaal Groeifondsprogramma van en voor alle publieke mbo-scholen, hogescholen en universiteiten in Nederland. De veranderingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt vragen om een snelle transformatie van het onderwijs. Npuls bouwt samen met alle mbo-scholen, hogescholen en universiteiten de komende acht jaar aan een toekomstbestendige onderwijssector.
 

Npuls heeft de subsidieregeling toegekend en begeleidt de onderwijsinstellingen bij het realiseren van een CTL. Aventus heeft in de eerste ronde een aanvraag gedaan en samen met 14 andere instellingen de subsidie gekregen. Met deze regeling heeft NPuls als doel: in 2030 hebben alle instellingen in het mbo, hbo en wo een Center for Teaching and Learning (CTL).
 

We zijn trots op de toekenning en zien uit naar een mooie samenwerking van collega’s, partners en NPuls om het CTL bij Aventus neer te zetten!