Flexibele startdatum
Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.
Beveiliger 3 iets voor jou?
Wil jij werken in de beveiliging? Sta je stevig in je schoenen en hou je van aanpakken en regelen? Of werk je al in de beveiliging en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Ben je representatief, flexibel, betrouwbaar en integer? En durf je mensen aan te spreken als het nodig is? Dan is de opleiding Beveiliger 3 iets voor jou!
De opleiding Beveiliger 3
Dit leer je
Tijdens deze opleiding leer je wat het inhoudt om leiding te geven aan een team beveiligers. Met je team zorg je voor de veiligheid van en rond activiteiten, personen en objecten. Je leert roosteren van medewerkers, controleren van veiligheidsplannen, signaleren van veranderingen die van invloed zijn op beveiliging en het bewaken van de kwaliteit van het werk van je team. Daarnaast rapporteert je aan en stem je af met je leidinggevende.
Belangrijk om te weten
Het is belangrijk dat je onze Welkomstdag bezoekt voordat jouw opleiding start. We leggen je dan uit wat het beroep precies inhoudt, welke beroepsspecifieke vakken je krijgt en welke mogelijkheden je hebt na de opleiding. Ook ga je het bos in voor de sportactiviteiten. Een leuk en vast onderdeel van de introductie omdat het beroep ook een fysieke kant heeft.
- Toelatingseisen
Je bent welkom op de opleiding Beveiliger 3 met één van de volgende bewijzen:
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
- Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
- Mavo-diploma
- Diploma mbo niveau 2
Als je voldoet aan bovenstaande eisen, nodigen we je uit voor de welkomstdag. Ben je in het bezit van een diploma Beveiliger 2 al hebt gehaald, dan kan je vrijstellingen krijgen voor bepaalde onderdelen.
Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.
- Studie-inhoud
Hoe ziet jouw opleiding eruit?
Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Elke opleiding kent naast beroepsspecifieke onderdelen ook generieke onderdelen. Generiek betekent dat deze vakken door alle studenten van het mbo gevolgd moeten worden. De generieke vakken zijn:
- Nederlands
- Rekenen
- Loopbaan en Burgerschap
Basisdelen Beveiliger 3
Basisdeel 1 Voert preventieve werkzaamheden uit ten behoeve van veiligheid en beveiliging
- Voert toegangs- en uitgangscontroles uit
- Voert surveillances en controles uit
Basisdeel 2 Voert repressieve werkzaamheden uit ten behoeve van veiligheid en beveiliging
- Treedt op bij ongewenst gedrag
- Houdt verdachten aan
- Treedt op bij incidenten
Basisdeel 3 Biedt service en facilitaire ondersteuning
- Biedt service en hulp
- Voert faciliterende werkzaamheden uit
Profieldelen Beveiliger 3
Profiel 1 Coördineert situationeel de uitvoering van de (beveiligings)werkzaamheden
- Treedt coördinerend op bij calamiteiten/incidenten
- Ondersteunt collega beveiligers bij de uitvoering van de werkzaamheden
- Voert eenvoudige werkzaamheden op het gebied van dienstuitvoering uit
- Handelt proactief op normafwijkend gedrag
Profiel 2 Levert een bijdrage aan de borging van de kwaliteit van de (beveiligings)werkzaamheden
- Stelt een eenvoudige kwetsbaarheidsanalyse op
- Stelt ten aanzien van (te verwachten) gebeurtenissen instructies op
- Evalueert met betrokkenen de uitgevoerde (beveiligings)werkzaamheden
- Keuzedelen
Wat zijn keuzedelen?
Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en toekomstdromen. Keuzedelen helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan.
Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan?
Voor de opleiding Beveiliger 3 kun je kiezen uit de volgende keuzedelen:
- Oriëntatie politie
- Basis cybercriminaliteit en cyberveiligheid
- Cameratoezicht
- Droning
- Belevingsgericht werken
- Oriëntatie op ondernemerschap
- Programmeren van games
- Beveiligen in de zorg
- Actueel en toekomstproof onderwijs
De wereld verandert razendsnel. Daarom verandert ons onderwijs mee. Bij ons leer je hoe je straks zelfstandig kunt functioneren op een arbeidsmarkt die steeds verandert. Klaar voor de toekomst, noemen we dat. Wij zorgen voor flexibel onderwijs, passende begeleiding en optimale afstemming met het werkveld. Jij bent eigenaar van je (leer)loopbaan: jouw ontwikkeling staat centraal. Je leert keuzes maken en de docent is jouw coach: hij of zij stelt goede vragen, geeft feedback en biedt ondersteuning of bouwt door op wat je al kunt. Samen met hem bepaal je welke ondersteuning je nodig hebt om succesvol te zijn.
Je werkt vanaf het begin van je studie aan opdrachten uit de beroepspraktijk. Hiermee mag je oefenen en fouten maken. De vaste onderdelen van je opleiding zijn zowel gericht op je toekomstige beroep, als op generieke onderdelen zoals Nederlands en Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Wat je leert, ligt vast, zodat je diploma waardevol is voor de arbeidsmarkt.
Je krijgt bij ons afwisselend onderwijs. Denk aan instructielessen, kennisclips, werken aan projecten en samenwerken in een groep. Je leert zelfstandig – uiteraard wel onder begeleiding - en stemt af welke hulp je nodig hebt. Sommige opdrachten bundel je in jouw portfolio, waarin je ook je eigen keuzes en resultaten vastlegt. Klinkt goed, toch?
Na je opleiding
Na je opleiding Beveiliger 3 heb je keuze:
- een baan zoeken als Beveiliger 3
- doorgroeien met een opleiding op niveau 4, zoals bijvoorbeeld Leidinggevende team/afdeling/project (BOL)
Wat wordt je werk(plek)?
Na je opleiding kan je aan het werk als coördinator beveiliging op verschillende plekken zoals winkels, luchthavens, scholen, industrieterreinen, musea en meer. Naast toezicht houden en het bewaken van orde en veiligheid, stuur je een team aan, zorg je voor roosters en planningen en treed je op waar je overtreding van de wet signaleert.