Overslaan en naar de inhoud gaan

Kies voor Aventus

De school waar jouw kind ‘t maakt

Hoe haalt je kind het beste uit zichzelf? Op onze scholen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen zorgen wij ervoor dat het talent van jouw kind alle ruimte krijgt. We laten onze studenten graag ontdekken waar ze goed in zijn! Daarbij helpen wij kwaliteiten te laten groeien en ontwikkelen. Zo maakt jouw kind straks het verschil in de wereld en is jouw kind klaar voor de toekomst.

begeleiding studenten

Veilige & inclusieve leeromgeving

Wij staan voor een veilige, inclusieve leeromgeving. Los van afkomst, gender of seksuele voorkeur. Wij zijn trots op onze community én stimuleren nieuwsgierigheid naar andere meningen en visies. Zo gaan we met respect met elkaar om: van student tot medewerker.

Leren door te dóen

Jouw kind volgt bij Aventus een opleiding die goed aansluit bij de praktijk. Zo stomen we jouw kind klaar voor de toekomst! Jouw kind leert de vaardigheden om mee te bewegen met ontwikkelingen, innovaties en veranderingen in het werkveld. Zo ontstaat er een stabiele basis. En de beste manier om te leren? Dat is door het vooral echt te gaan doen.

Praktijkervaring opdoen in de regio

Bij Aventus werken we veel samen met bedrijven, instellingen, gemeentes en maatschappelijke organisaties in de regio. Zowel voor stages als voor levensechte opdrachten tijdens de studie. Zo heeft jouw kind na de studie een netwerk in de regio opgebouwd en is jouw kind klaar voor een baan.

Kleinschalige opleidingen & betrokken docenten

Hoe houden we op zo’n grote school zicht op jouw kind? Aventus lijkt groot, maar we hebben meerdere hoofdlocaties.  Opleidingen hebben vaak een ‘eigen’ gedeelte op een locatie, waardoor het vertrouwd en kleinschalig aanvoelt voor de leerlingen. Daarnaast is de opzet van onze opleidingen klein: jouw kind vindt binnen zijn opleiding een team met docenten die hem persoonlijk kennen. Hierdoor houden we goed zicht op jouw kind. Onze medewerkers staan graag klaar voor onze studenten en jouw kind krijgt de nodige hulp of begeleiding van ervaren coaches, mentoren en docenten. Jouw kind is dus goed in beeld!

Persoonlijke begeleiding: van aanmelding tot diploma

Je kind leert bij Aventus stap voor stap hoe hij zelf zijn studie in de hand neemt. Hiervoor begeleiden we hem intensief. Jouw kind krijgt een persoonlijke studieloopbaanbegeleider, een slb'er, die jouw kind begeleidt tot hij klaar is met de opleiding. Lees meer over de persoonlijke begeleiding binnen Aventus.

Aandacht voor na het mbo: aan het werk of doorstromen naar hbo?

Het komt regelmatig voor dat studenten hun eerste serieuze baan aangeboden krijgen tijdens een stage. Ze kunnen dan, zodra ze hun diploma hebben gehaald, direct aan de slag. Natuurlijk helpen we onze studenten ook door het geven van tips & tricks over bijvoorbeeld netwerken en solliciteren. Liever verder studeren? Ook dat kan! Wij besteden veel aandacht aan de doorstroom naar andere mbo-niveaus en naar het hbo; we werken hiervoor veel samen met andere scholen in de regio.