Overslaan en naar de inhoud gaan

Persoonlijke begeleiding: van aanmelding tot diploma

Je kind leert bij Aventus stap voor stap hoe hij zelf zijn studie in de hand neemt. Hiervoor begeleiden we hem intensief. Maar hij is zelf verantwoordelijk voor zijn groei. Hij hoeft het niet alleen te doen en krijgt daarom van ons de handvatten en ondersteuning om dat ook aan te kunnen. Van intakegesprek tot diploma staan we voor hem klaar. 

Eigen begeleider

Zodra je kind bij ons start krijgt hij een persoonlijke studieloopbaanbegeleider, een slb’er. Of je kind nou een opleiding volgt in Apeldoorn, Deventer, Zutphen of een van de andere locaties - deze slb’er begeleidt jouw kind tot hij klaar is met zijn opleiding. Met deze begeleider bespreekt je kind ook hoe hij vooruit gaat met zijn studie en welke studieroute hij volgt. 

Net als een mentor

In het voortgezet onderwijs heeft je kind een mentor. Zo mag je de studieloopbaanbegeleider (een docent van ons) ook zien. De begeleider bekijkt samen met je kind zijn leertraject. Is hij goed op weg? Loopt alles volgens plan? Zijn er problemen? Je kind mag daarbij altijd bij zijn studieloopbaanbegeleider aankloppen. Waar nodig verwijst die hem door naar specialisten binnen of buiten Aventus voor extra begeleiding.

Je kind digitaal volgen

De begeleider weet altijd precies hoe je kind ervoor staat. Dat ziet hij in Osiris, een overzichtelijk digitaal volgsysteem. Dit programma maakt het de studieloopbaanbegeleider makkelijker je kind te ondersteunen.

Als ouder(s)/begeleider(s) kun je ook meekijken in Osiris met je kind. Voor ouders van minderjarige kinderen is dit standaard. Ouders hebben hiermee toegang tot het rooster, studievoortgang, gegevens van contactpersonen en de optie tot ziek- & verlofmeldingen. Lees hier hoe ziekmelding en verlofmelding in Osiris werkt. Wil jij een ouder-account aanvragen? Dat kan via deze link

Na de 18de verjaardag van de student hebben ouders toestemming nodig van de student om mee te mogen blijven kijken. Rondom de 18de verjaardag van de student ontvangen ouders en student hierover meer informatie. Hoe je toegang geeft aan ouders in het student-account van Osiris lees je hier.

Bekijk hier of jij een ouder-account kan aanvragen.

Heb je verder vragen of hulp nodig bij het digitale volgsysteem van onze studenten, neem hierover contact op met de klantenservice.

Meer weten?

Ga naar de pagina Extra begeleiding en ontdek alles wat je weten wilt.