Doelstelling:
Na het succesvol afronden van deze cursus zal je uitgerust zijn met een breed scala aan vaardigheden en kennis die je in staat stellen om effectief mee te werken in de wereld van glasvezeltechnologie.
Deze verbonden toekomst moet worden gebouwd en onderhouden, en dat is waar jij in beeld komt. Met onze basisopleiding Glasvezeltechniek leert jij de vaardigheden en kennis die nodig zijn om deze transitie mogelijk te maken. De training is praktijkgericht met de theorie die aan de praktijk is gekoppeld, zodat jij de kennis die je opdoet direct kunt toepassen.
Het hoogtepunt van deze training is de mogelijkheid om het Corning Education Fiber Basics certificaat te behalen. Dit certificaat is een erkenning van jouw vaardigheden en kennis in glasvezeltechniek en een bewijs van jouw inzet voor continue professionele ontwikkeling.
De training wordt verzorgd door ervaren docenten en instructeurs die Corning Fiber gecertificeerd zijn. Zij brengen hun uitgebreide kennis en praktijkervaring in de klas om jou een leerervaring van hoge kwaliteit te bieden.
Programma:
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Begrip van natuurkundige principes: Je zult de natuurkundige principes van datatransmissie met behulp van licht begrijpen.
- Veilig Werken: Je bent in staat zijn om veilig te werken met glas, lasers, gereedschappen en vloeistoffen.
- Het schoonmaken en onderhouden van glasvezelkabels en componenten (Cleaning): Je leert hoe glasvezelkabels en componenten kunt schoonmaken en onderhouden.
- Basiskennis van Fiber Optics: Toepassen van multimode (MM) en singelmode (SM) netwerken.
- Kennis van diverse types glasvezelkabels en welke moet je toepassen: Je leert over de verschillende soorten glasvezelkabels en hoe je dit kan bepalen welke het beste past bij jouw specifieke toepassing.
- Kleurcoderingen op glasvezelkabel en toebehoren: je leert over de kleurcoderingen die worden gebruikt op glasvezelkabels en bijbehorende apparatuur.
- Connectoren plaatsen op glasvezelkabels: je leert hoe je connectoren op glasvezelkabels kunt plaatsen en welke je moet gaan gebruiken.
- Glasvezel aan elkaar lassen: Je leert hoe je glasvezelkabels aan elkaar kunt lassen, zowel met behulp van mechanische (koude) verbinding en een fusion (warmte) verbinding.
- Testen en meten van demping in een glasvezelkabel: je leert hoe je de demping in een glasvezelkabel kan meten en hoe je een Link Loss-berekening in een glasvezelnetwerk kan maken.
- Praktijkopdrachten: KPN glasvezelnetwerk (FTTH) ontwerpen, bouwen en testen. Deze netwerken moeten werkend worden opgeleverd.