Overslaan en naar de inhoud gaan

Uw leerling persoonlijk begeleid

Uw scholieren leren bij Aventus stap voor stap hoe ze zelf hun studie in de hand nemen. Hiervoor begeleiden we ze intensief, van intakegesprek tot diploma. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor hun groei en krijgen hiervoor van ons de handvatten en ondersteuning om dat ook aan te kunnen. 

Eigen begeleider

Zodra uw leerlingen bij ons starten, krijgen ze een persoonlijke studieloopbaanbegeleider, een slb’er. Dat geldt voor alle opleidingen in Apeldoorn, Deventer, Zutphen en de andere locaties. Deze slb’er werkt net als een mentor in uw voortgezet onderwijs. Hij begeleidt de studenten tot ze klaar zijn met hun opleiding. Met hem bespreken ze ook hun studievoortgang en welke studieroute ze volgen. Zijn er problemen? Ook hiervoor staat de slb’er klaar. Waar nodig verwijst die door voor extra begeleiding en ondersteuning.

Online volgen

De begeleider weet altijd precies hoe zijn student ervoor staat. Dat ziet hij in Trajectplanner, een overzichtelijk digitaal volgsysteem. Dit programma maakt het de slb’er makkelijker de student te helpen. Zo ziet hij snel wat er nodig is. Uw leerling is dus in goede handen.

Samenwerking mbo-scholen Stedendriehoek

Wist u trouwens dat uw leerlingen ook volop ondersteuning krijgen als ze na de start ontdekken dat de opleiding en school niet bij hen past? Een geruststellend idee voor hen en u dat de 4 mbo-scholen in de Stedendriehoek voor dit en meer samenwerken. Zo dragen we bijvoorbeeld makkelijk het digitale doorstroomdossier aan elkaar over. Het gaat om de volgende scholen:

  • Hoornbeeck
  • AOC Oost Twello
  • Helicon Apeldoorn 
  • Aventus (Apeldoorn/Deventer/Zutphen)
Persoonlijke begeleiding studenten

Meer weten?

Wilt u meer weten over Aventus? Ga naar missie en visie.