Aventus Champions League: Studenten strijden om plek op landelijke Skills wedstrijden

Op donderdag 24 oktober organiseerde Aventus voor de derde keer de voorrondes van de landelijke Skills wedstrijden onder de naam 'Aventus Champions League'. Zo'n 1800 studenten kregen de kans om hun vaardigheden te tonen en een plek te veroveren voor de Skills kwalificatiewedstrijden, waar de landelijke finale in maart 2025 in Amsterdam plaatsvindt. De dag begon feestelijk op verschillende locaties in Deventer, Zutphen en Apeldoorn.

Studenten werken deze dag hard aan hun Skills Heroes opdrachten in allerlei vakgebieden. Van stukadoor tot onderwijsassistent en van fashion tailor tot doktersassistent. "Het is mooi om te zien dat zoveel studenten zich vandaag inzetten en aan de slag kunnen. En dat docenten nadenken over een inhoudelijke opdracht om de studenten voor te bereiden op de kwalificatiewedstrijden en het werkveld,” vertelt Ellen Marks, voorzitter College van Bestuur. De locatie aan de Middelweg in Deventer pakte extra uit met workshops, gastsprekers en entertainment, wat de dag extra feestelijk maakt. 

Lasser
Aventus Champions League
Aventus Champions League
Aventus Champions League
go to previous slide
go to next slide

Studenten die zich vandaag kwalificeren, gaan binnenkort door heel Nederland op pad voor de Skills kwalificatiewedstrijden. Daar zijn maar liefst 40 richtingen. Ze strijden om een plek in de finale van de Skills wedstrijden, die volgend jaar in de RAI in Amsterdam plaatsvinden. Student Meyra is enthousiast: "Deze opdracht is een mooie kans om mezelf uit te dagen!" Met de wedstrijden binnen Aventus Champions League biedt Aventus haar studenten een een kans om hun talenten te laten zien en hun ambities waar te maken. Wie weet was er vandaag een nationale Skills winnaar onder ons!

Aventus Champions League
Installatietechniek
Aventus Champions League
Aventus Champions League
go to previous slide
go to next slide