Aventus en KonnecteD hebben besloten hun samenwerking te intensiveren om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te versterken. Deze samenwerking is gericht op het verbeteren van de dienstverlening aan burgers in de gemeente Deventer, met een focus op overlappende leefgebieden.
 

Ontwikkeling van Talenten en Werkgelegenheid

KonnecteD, als werk- en leerbedrijf voor de gemeente Deventer en Olst-Wijhe, richt zich op het ontwikkelen van de talenten van medewerkers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit omvat onder andere mensen uit de Participatiewet, statushouders en mensen uit de reclassering. Het doel is om deze groepen te begeleiden naar een betaalde baan bij een reguliere werkgever of een uitdagende functie binnen de beschermde omgeving van het werk- en leerbedrijf. De nadruk ligt op werkend leren, waarbij wordt ingespeeld op de vraag van kansrijke sectoren op de arbeidsmarkt. Het ontwikkelen van zowel werknemersvaardigheden als vakvaardigheden staat centraal.
 

Samen Sterker

Beide organisaties geloven dat iedereen moet kunnen deelnemen aan de samenleving. Door hun gezamenlijke inspanningen kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan het begeleiden van mensen naar werk en onderwijs, en elkaar hierin versterken. Op strategisch beleidsniveau bestaan er vele raakvlakken tussen Aventus en KonnecteD, waaronder onderwijsinfrastructuur, werkleerinfrastructuur, werkgeversnetwerk, en de bestrijding van voortijdige schooluitval. De voorzitter van het College van Bestuur van Aventus zet graag haar handtekening onder het convenant en zegt: “Aventus verzorgt het onderwijscomponent en biedt passende scholingstrajecten aan. We zetten de student centraal en begeleiden hem zo naar een diploma, certificaat, mbo-verklaring of praktijkverklaring. Op deze manier kan de student zichzelf ontwikkelen en zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Vanuit onze maatschappelijke rol hechten wij groot belang aan optimale arbeidsparticipatie, zodat iedere student de mogelijkheid krijgt om volwaardig deel te nemen aan de arbeidsmarkt.”
 

Een Leven Lang Leren

In een snel veranderende samenleving is het essentieel dat inwoners van Deventer zich blijven ontwikkelen. Onderwijs en werk zijn hierbij belangrijke bouwstenen. Aventus en KonnecteD zetten zich in om de inwoners te ondersteunen bij hun voortdurende ontwikkeling, zodat zij kunnen blijven deelnemen aan de samenleving en de arbeidsmarkt. Jeroen van der Geest, directeur van KonnecteD, ziet in de gezamenlijke uitdagingen ook de kracht van de samenwerking: “Bij zowel KonnecteD als Aventus is ontwikkeling een belangrijk speerpunt en worden mensen klaargestoomd voor een plek op de arbeidsmarkt. De dienstverlening die we daarvoor bieden heeft veel overlap.” Giorgio van Beek, manager bij KonnecteD, vult aan: “Met kwalificaties op zak ben je beter uitgerust voor de arbeidsmarkt van de toekomst. Het is een mooie stap om daar samen in op te trekken.’’

Team KonnecteD
Ellen en KonnecteD
go to previous slide
go to next slide