Aventus introduceert korte scholing voor kinderopvang

Kinderopvang

Korte scholing voor de kinderopvang, zoals cursussen, keuzedelen, certificaten en praktijkverklaringen voor groepshulpen is vanaf het najaar van 2024 beschikbaar bij Aventus. Medewerkers in de kinderopvang krijgen hiermee de kans om hun diploma te upgraden en zich professioneel te ontwikkelen. 

 

Voor werkgevers biedt het voordelen zoals het aantrekken van nieuwe medewerkers en zij-instromers en verbeteren hiermee de kwaliteit van de organisatie. Ook wordt er snel voldaan aan de wet- en regelgeving en wordt er invulling gegeven aan het Ontwikkelpad Kinderopvang.

Leeratelier Zorg & Welzijn

“We merken dat er vanuit het werkveld veel behoefte is aan korte scholing in de kinderopvang. Hier kunnen wij goed op inspelen. Zeker met ons Leeratelier Zorg & Welzijn. Dat is een scholingswerkplek waar veel persoonlijke begeleiding is. Zo wordt het onderwijs toegankelijk voor iedereen”, vertelt Marylou Straus, relatiemanager zorg & welzijn bij Aventus.

 

Het nieuwe scholingsaanbod wordt aangeboden via het Leeratelier Zorg & Welzijn van Aventus. Dit wordt geleid door een betrokken team van docenten dat klaarstaat om deelnemers te ondersteunen bij vragen zoals: ‘Kan ik het wel? Vraag ik niet te veel van mijzelf? Hoe pak ik het goed aan?’ Deelnemers kunnen in hun eigen tempo leren en het is niet verplicht om bij elk lesmoment aanwezig te zijn. Elke dinsdag staat het team klaar op onze Aventus-locatie aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn.

 

Viviën Peet, docent bij Aventus vertelt: “Om de scholing succesvol af te ronden, vindt er veelal een praktijkexamen plaats op de werkplek van de deelnemer. Dit zorgt ervoor dat de opgedane kennis direct toepasbaar is in de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemer.”

Draag bij aan de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland!

Kinderopvangmedewerkers, zij-instromers en kinderopvangorganisaties die interesse hebben in dit nieuwe scholingsaanbod, kunnen zich aanmelden via de website van Aventus. Benieuwd hoe je aan het werk kunt in de kinderopvang zonder diploma? Lees hier meer. Draag bij aan de kwaliteit van de kinderopvang in Nederland en meld je aan of ga naar Leeratelier Zorg & Welzijn voor meer informatie.