APELDOORN – In reactie op een dringende waarschuwing van Vitens over mogelijke besmetting van het drinkwater, heeft Aventus op maandag 7 oktober twee water-units geplaatst op onze locaties in Apeldoorn. Deze maatregel is noodzakelijk, omdat kraanwater tot en met maandag 14 oktober niet gedronken of gebruikt mag worden bij het bereiden van voedsel.

Met 7000 studenten op de locaties in Apeldoorn en met evenementen zoals 'Check t mbo', wilde Aventus snel te handelen. Edwin Overbeek, hoofd huisvesting, vertelt: “Het is belangrijk dat onze studenten en bezoekers toegang hebben tot schoon drinkwater, vooral nu er zoveel mensen in onze school zijn. Daarnaast pakken we graag onze maatschappelijke rol en is toegang tot schoon drinkwater mogelijk voor iedereen. Zo kunnen bewoners uit de buurt hun flessen vullen bij de aangewezen tappunten en kunnen studenten en medewerkers hun fles(sen) vullen voor thuis.”

schoondrinkwatertap
schoondrinkwatertap
schoondrinkwatertap
go to previous slide
go to next slide

De twee water-units aan de Laan van de Mensenrechten en de Musschenbroekstraat hebben een gezamenlijke capaciteit van 34.000 liter. Ze zijn uitgerust met een buizensysteem voor aanvoer en afvoer naar watertappunten in de school. Dit zorgt ervoor dat zowel studenten als bezoekers, waaronder duizenden vo-leerlingen en ouders, veilig water kunnen drinken. De maatregel van Vitens blijft van kracht tot maandag 14 oktober. Aventus blijft gedurende deze periode zorgen voor een betrouwbare watervoorziening via de water-units.