Feestelijke mbo avond | Ambassadeur Niels leidt studententeam naar overwinning!

Tijdens het ‘Dit is mbo-ambassadeurs gala’ won team midden met hun gouden idee! Niels, de mbo-ambassadeur van Aventus stond samen op het podium met Mara van Albeda. De afgelopen maanden hebben ze hard gewerkt aan hun idee en hun pitch op papier gezet. Met 62% van de stemmen wisten ze de mensen in de zaal en thuis te overtuigen van hun idee. “Nu gaat het echt beginnen” juicht Niels! Ook alle lof voor de ander teamgenoten van team midden!  Team Midden is nu een jaar lang Ambassadeursteam mbo 2024.

 

31 mbo-ambassadeurs verdeeld over drie teams werkten maandenlang aan ideeën en plannen om het mbo nog beter op de kaart te zetten. Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op 13 mei 2024 presenteerden de studententeams Noord, Midden en Zuid hun plannen. De glorieuze winnaar: Team Midden. “Vanaf het begin was er een teamgevoel.” Team Midden is het komende jaar Ambassadeursteam mbo 2024! Met hun gouden idee wisten ze de jury te overtuigen en wonnen ze de titel in een echte ‘ideeënstrijd’ van Team Noord en Team Zuid. Bij de pitch op het Ambassadeursgala lieten de teams geen tactiek onbenut om het publiek in de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. ‘Pitchers’ Niels en Mara van Team Midden kwamen dankzij hun solide presentatie en goede onderbouwing van hun idee, als winnaar uit de bus.

 

Een mbo-label

 

Niels en Mara van Team Midden: “Het mbo is overal maar is lang niet altijd zichtbaar. Dit terwijl onze maatschappij voor 60% op mbo’ers draait. Dat gaan wij veranderen! Wij bieden een label dat op de etiketten van de producten komt en zichtbaar is bij de diensten waar mbo’ers hun handen voor uitsteken. Denk aan zichtbaarheid bij producten in de supermarkt, of op de bon van een restaurant. Op een website komt het verhaal achter het label tot leven en wordt het belang van het mbo benadrukt bij de samenleving!”

 

Veel enthousiasme

 

Op alle drie de pitches werd gereageerd met veel steun en enthousiasme vanuit de zaal. Het bleef dan ook tot het laatste moment spannend in het sfeervolle theater Orpheus in Apeldoorn. Namens de jury bracht MKB Nederland-voorzitter Jacco Vonhof uiteindelijk het verlossende woord. Hij lichtte de keuze voor Team Midden toe: “Dit team wist met hun creatieve idee de zaal en de kijkers thuis te overtuigen. Met 62% van de stemmen is Team Midden gekozen als Ambassadeursteam mbo 2024!”

 

Glimlach van oor tot oor

 

“Wow, dit is echt een superlekker gevoel!”, zegt Niels meteen na afloop, net als zijn teamgenoten met een bos bloemen in zijn handen en een glimlach van oor tot oor. “Als team willen we laten zien dat het mbo overal is en daarmee letterlijk een belangrijke bouwsteen vormt van onze samenleving. Dat is uitstekend gelukt!” Dat juist hun team de award in de wacht sleepte, heeft volgens Caeley mede te maken met de compactheid van de groep. “Als Team Midden zijn we met zijn zessen en daarmee het kleinste team. We schakelen snel, hakken vlot knopen door. En heel belangrijk: vanaf het begin was er een teamgevoel en vormden we een soort vriendenclub. Iedereen stond dan ook meteen achter het idee om een mbo-label te maken.”

 

Onthulling standbeeld

 

Tijdens het gala werd ook het standbeeld dat de Ambassadeur van vorig jaar, Quillian Blom samen met andere studenten heeft ontworpen. Ellen Marks en de burgemeester van Apeldoorn hadden de eer om het standbeeld te onthullen. “Dit standbeeld is gemaakt om het mbo te vieren en verdiend een mooie plek. Het belang van goed opgeleide vakmensen is toch overduidelijk en staat inmiddels ook steeds beter op de kaart.  Het standbeeld visualiseert de waardering die onze vakmensen en studenten verdienen en is een terechte ode aan praktisch opgeleide mensen.  Dit is een geweldig initiatief van Quillian!”

 

Dit is het winnende team!

 

Team Midden bestaat uit Larisha Boer (MBO Utrecht), Niels Versteeg (Aventus), Caeley Koster (ROC van Flevoland), Sanne Diepenbroek (Zone.college), Jorn Nieuwenhuis (mboRijnland) en Mara Dingemans (Albeda).

 

Vijf prijzen

 

Tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala op maandag 13 mei werden in het Theater Orpheus vijf prijzen uitgereikt: Best of Excellence Award, Onderwijsteam van het jaar, Beste leerbedrijf, Beste praktijkopleider, en het ambassadeursteam van het jaar. Via een livestream konden de show live gevolgd worden. Op het kanaal van Dit is mbo is het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024 terug te zien.

 

Over het Ambassadeursgala mbo

Het Ambassadeursgala mbo is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Dit is mbo Ambassadeursgala is een initiatief van de MBO Raad, met een bijdrage van SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO.

 

De Stentor heeft ook een artikel geschreven over Niels en zijn gouden idee, lees meer: Dankzij het ‘gouden idee’ van Niels weet jij (hopelijk) snel waarom MBO’ers zo belangrijk zijn | Apeldoorn | destentor.nl