Gemeenteraad Deventer Bezoekt Aventus: Samen Sterker in Onderwijs en Veiligheid in de regio

Op woensdag 5 juni had Aventus het genoegen om de Gemeenteraad Deventer te ontvangen op onze locatie aan de Snipperlingsdijk. De delegatie bestond uit raadsleden, raadsadviseurs en beleidsadviseurs, en stond in het teken van de onderwerpen 'taal' en 'veiligheid' - twee thema's die voor Aventus van groot belang zijn.

 

Levendige Q&A


De dag begon met een uitgebreide Q&A-sessie en een presentatie over Aventus. Tijdens deze presentatie bespraken we de uitdagingen die Aventus ondervindt op het gebied van taal en veiligheid.

Na de presentatie werd de groep opgesplitst. De ene helft ging in gesprek met docenten en studenten van de opleiding tot barbier, terwijl de andere helft in gesprek ging met docenten en studenten van de Onderwijsroute. De Onderwijsroute is een taalschakeltraject naar mbo-niveaus 2, 3 of 4 en maakt deel uit van het inburgeringstraject voor nieuwkomers. De gesprekken waren levendig en verhelderend, en hoewel de tijd tekortschiet om alle vragen te beantwoorden, kregen de raadsleden een nog beter beeld van deze diverse doelgroepen.

 

Veiligheid op nummer 1


De middag werd afgesloten met een discussie over veiligheid, waarin Anouk Jocker van het LEC en Tom Kamperman, coördinator beveiliging, toelichting gaven op recente casussen. Deze casussen benadrukten het belang van samenwerking met gemeentelijke regiehouders voor een effectieve aanpak van veiligheidsvraagstukken.

Zowel Aventus als de Gemeenteraad Deventer kijken terug op een zinvol bezoek dat zeker voor herhaling vatbaar is. Als regionale partner blijven we ons inzetten voor een veilige en taalrijke leeromgeving. 

 

Wij willen de gemeente hartelijk dank voor hun bezoek.