Klaar voor het nieuwe schooljaar 2024/2025

Een leuke foto met twee dames achter het stuur met een jongeman op de achtergrond

Vanaf dinsdag 27 augustus 2024 start het nieuwe schooljaar. We kijken er naar uit om je (weer) te verwelkomen! De belangrijkste zaken zetten we nog even op een rij voor je.


Mijn Aventus


Wil je alle praktische informatie over de start van het schooljaar nog eens doorlezen? Welke schoolspullen je nodig hebt, hoe werkt de schoolpas, kosten en meer vind je terug in het Aventus Portaal. Als (nieuwe) student heb je via de post inloggegevens ontvangen hiervoor. Je kunt je wachtwoord instellen via https://www.aventus.nl/wachtwoord 

Onder de knop ‘Start Studie’ hebben we alle informatie verzameld die jij moet weten voordat je start bij Aventus. Uiteraard is Aventus Portaal niet alleen beschikbaar op je laptop, maar ook op via je mobiel.


Kosten studie


Wat als je je opleiding niet kunt betalen? Een studie kost veel geld. Studenten onder de 18 jaar ontvangen een vergoeding van €60,- voor leermiddelen. Als jij hier recht op hebt, dan ontvang je hierover meer informatie bij de start van je studie. Deze vergoeding betalen we achteraf rechtstreeks aan jou uit, het maakt daarvoor niet uit waar, hoeveel en welke leermiddelen jij besteld hebt.

Heb jij of je ouder(s)/verzorger(s) moeite om de hele studie te betalen? Voor hulp bij het betalen van de verplichte boeken, leermiddelen en andere schoolkosten is er het mbo-studentenfonds. Op www.aventus.nl/mbo-studentenfonds vind je meer informatie en de voorwaarden.


Meekijken als ouders met studieresultaten


Ben je een student onder de 18 jaar, dan is het verplicht dat je ouders/verzorgers toegang krijgen tot jouw studieresultaten. In ons studie informatiesysteem Osiris vind je straks alle informatie over de studievoortgang. Eind september/begin oktober ontvangen ouders van minderjarige studenten informatie met inloggegevens voor een ouder-account van Osiris via hun eigen mail. 

Ben je een student boven de18 jaar, dan bepaal je zelf of je ouders mee mogen kijken met de studieresultaten. Dit kun je zelf regelen in het Osiris-account.


Contact met ons?


De klantenservice staat voor je klaar via o.a. Whatsapp en Insta. Bekijk hoe en wanneer je ze kunt bereiken op www.aventus.nl/contact Heb je specifieke vragen over de start van het nieuwe schooljaar? We hebben ook een F.A.Q. opgesteld, misschien staat jouw vraag er al wel bij.