Bij Aventus zijn we begin september gestart met  SPEES in Deventer op de locatie aan de Middelweg. SPEES is een uitnodigende plek voor alle studenten, waar vanuit ontmoeting en ontspanning een veilige plek wordt gecreëerd om vragen te stellen of hulp in te schakelen.

Of je nu zin hebt in een potje Mario Kart, schaken of tafelvoetbal, of liever rustig alleen of samen je huiswerk maakt, SPEES biedt het allemaal. In SPEES helpen we studenten met vragen over school, financiën of andere problemen.
Indien er meer nodig is, verwijzen we de studenten naar experts binnen ons eigen of externe ondersteuningsaanbod.

Het doel van SPEES

Het doel is om laagdrempelig en preventief te werken, zodat we studenten op een nog veiligere manier naar hun diploma begeleiden, stress verminderen en vroegtijdig uitvallen hopelijk voorkomen met de juiste ondersteuning.

In de eerste weken na de opening hebben studenten ons al goed weten te vinden. De ene student voor social talk of een spelletje, de andere voor hulp of advies. We geloven erin dat een (professionele)relatie opbouwen met de studenten de sleutel is naar succes.

Meer SPEES locaties

Er komen nog meer SPEES locaties. Zo kunnen straks in elke stad studenten terecht bij SPEES voor ontmoeting, ontspanning en ondersteuning.

Stress en prestatiedruk

Trimbos heeft onderzoek gedaan naar prestatiedruk en stress onder mbo-studenten, wat op 18 september 2024 werd overhandigd aan Koningin Maxima in Rotterdam.

Voor Aventus was het een gelegenheid om SPEES en onze begeleiding onder de aandacht te brengen. RTL 4 toonde interesse in ons initiatief en de veilige haven die we voor studenten bieden. Gisteravond was er een item hierover te zien in het late nieuws. (vanaf minuut 8)

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, volg SPEES op Instagram of lees meer over SPEES.

Twee studentes spelen tafelvoetbal in de ruimte van Spees
Lichtgevende letters "SPEES" aan de muur
Studenten praten met een Aventus-medewerker in de ruimte van Spees
Studenten chillen in de ruimte van Spees
Een student speelt een game in de ruimte van Spees
Het interieur van Spees
Twee studenten schaken in de ruimte van Spees
go to previous slide
go to next slide