(update 10-09-2024 | 18:30 uur) 

Op dinsdag 10 september rond 12:45 uur is er een steekincident geweest bij Aventus, Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Het betrof twee studenten van Aventus en het slachtoffer is lichtgewond.  Enkele studenten en docenten waren getuige van het incident. De situatie was binnen enkele minuten onder controle, de school was veilig en er is een verdachte aangehouden. Om de plaats delict veilig te stellen, heeft de politie een deel van de school ontruimd en afgezet. De lessen konden vrij snel doorgang vinden. Alle betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd.

We betreuren dit incident enorm. We leven mee met het slachtoffer en de familie. We kunnen ons voorstellen dat studenten en collega’s geschrokken zijn van het incident. Daarom hebben we nazorg en slachtofferhulp ingericht op dinsdag 10 september tot 19:00 uur in het auditorium en woensdag 11 september van 08:30 tot 17:00 uur in lokaal C0.16.

Dit incident heeft een impact op de school en wij doen er alles aan om de veiligheid van onze studenten en medewerkers te waarborgen, zowel voor de fysieke als sociale veiligheid.

Ellen Marks, voorzitter college van bestuur zegt: “We zijn dankbaar voor het adequate handelen van direct betrokken collega’s tijdens en na het incident. Ook de nazorg die nu door zowel eigen collega’s als slachtofferhulp geboden wordt vinden we erg belangrijk. Onze school moet altijd een veilige plek zijn voor iedereen. Daar zetten we op in met in- en externe beveiligingsmaatregelen. Ook aan de sociale veiligheid- voor zowel medewerkers als studenten- geven we veel aandacht.” 

go to previous slide
go to next slide