Studenten Aventus presenteren ondernemersideeën bij Rabobank in Dragons' Den setting

dragons den setting

In samenwerking tussen de Aventus opleiding Ondernemer Small Business en de Rabobank hebben eerstejaarsstudenten hun ideeën gepresenteerd in een inspirerende Dragons' Den setting. 

 

Op locatie bij de Rabobank in Apeldoorn kregen de studenten de kans om hun ondernemingsplannen voor te leggen aan een panel van ‘geldverstrekkers’, ook wel bekend als de 'Dragons'.

dragons den setting

De studenten, die nog maar net aan hun ondernemersreis zijn begonnen, toonden hun creativiteit door verschillende productconcepten te presenteren. Eén van de pitches was die van een student die een geavanceerde GPS-tracker had ontwikkeld. Deze tracker biedt meer functies dan de gemiddelde GPS-tracker, waaronder een anti-diefstal functie voor fietsen. Dit idee ontstond vanuit persoonlijke ervaring, nadat zijn eigen fiets gestolen was.

 

"Door de opleiding ondernemen heb ik de tools en het vertrouwen gekregen om mijn eigen succes te creëren," aldus de enthousiaste student Floris Pieck.

Dragons Den setting

De Dragons waren onder de indruk van de professionele presentaties van de studenten. Een van de Dragons, Dick Huisman, reflecteerde op de ervaring: "Het was een erg mooi moment voor zowel student als Dragon; enorm gaaf om bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van de student!"

 

De samenwerking tussen Aventus en Rabobank benadrukt het belang van praktijkervaring in het onderwijs. Door studenten in een realistische ondernemersomgeving te plaatsen, krijgen ze de kans om hun kennis toe te passen en feedback te ontvangen van ervaren professionals.

 

"We zijn trots op onze studenten en hun vermogen om creatief te denken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen," zegt Boyd Blaauw, docent Small Business bij Aventus. "Dankzij de samenwerking met Rabobank kunnen we hen een waardevolle ervaring bieden die hen voorbereidt op een succesvolle toekomst als ondernemer."