Studenten Aventus winnen Groenpact Impactprijs met Solis Waterstoftrekker

Het team van enthousiaste studenten van Aventus heeft maandag 3 juni 2024 de felbegeerde Groenpact Impactprijs gewonnen in de categorie mbo. Hun innovatieve project, de Solis Waterstoftrekker, werd geprezen om zijn baanbrekende karakter en praktische toepasbaarheid. Ze wonnen een cheque van maar liefst €2.500,-

 

Spannende wedstrijd


Hendrie van Ee, docent Aventus vertelt; “Tijdens het prijzenevent waren de studenten aanvankelijk wat nerveus, vooral omdat ze als enige genomineerden uit de technische hoek kwamen. De andere projecten concentreerden zich op planten en voedsel. Maar het juryrapport was lovend.” 

 

Juryrapport


Volgens de jury is de Solis Waterstoftrekker is niet alleen een goed idee, maar ook goed uitgewerkt. Het kan worden geïntegreerd in bestaande tractoren en heeft daardoor het potentieel om de landbouwsector duurzamer te maken. Bovendien is het project overdraagbaar, zodat de volgende lichting studenten ermee aan de slag kan. 

 

Sterrin rijkt de prijzen uit


“Wat een mooie en vooral ook veelzijdige projecten zijn er genomineerd voor de Groenpact Impactprijs. Echt heel gaaf dat studenten en leerlingen hiermee bezig zijn en op dit niveau!” Aldus Sterrin Smalbrugge, die dit jaar de winnaars bekend mocht maken. De bekende ecologe was de speciale gast op het event van de prijsuitreiking.”

 

Meer informatie