Overslaan en naar de inhoud gaan

Landbouwtechniek

Kleppen stellen van een motor, hoe doe je dat en waarom is dat belangrijk? Wat is hydraulica en hoe werkt een hakselaar? Bij een landbouwtechniek opleiding van Aventus ga je daarmee bezig. Maar dat niet alleen, je leert bij ons ook hoe je processen in de landbouw beter maakt. Dit kan met het ontwerpen, onderhouden of het verbeteren van machines en systemen. We bieden daarom verschillende opleidingen aan, zodat jij kunt kiezen wat bij je past. In deze richting komen technische kennis, vernieuwing en de agrarische sector samen.

De toekomst van landbouwtechniek

Kies je voor landbouwtechniek, dan heb je een grote baanzekerheid na je opleiding. Er is steeds meer behoefte aan voedselproductie en de inzet van duurzame machines en systemen. De kennis die je tijdens de opleiding opdoet is dus waardevol in het bedrijfsleven! Wij bereiden je hierop voor in onder andere onze praktijklokalen. Wordt het hard werken? Ja! Maar dan ben je na je opleiding klaar om allerlei technische problemen op te lossen. 

Ontdek onze landbouwtechniekopleidingen

Omdat we de nieuwste landbouwmachines in bruikleen krijgen van importeurs, brengen we je op school de nieuwste technieken bij. En dat onze docenten zelf ook uit de praktijk komen, helpt bij goede begeleiding voor jou. Zij hebben gewerkt waar jij straks komt te werken. Via gastlessen blijf je bij van de nieuwste technische snufjes. Wist je dat het bedrijfsleven onze mbo-opleidingen in de landbouwtechniek tot de top vindt behoren? Kom kijken en ontdek de opleidingen!