Succesvolle introductieweek voor startende studenten

Het schooljaar is goed van start gegaan en de eerstejaarsstudenten zijn verwelkomd met leuke introductieprogramma’s met de klas. Ook de gemeenten Deventer en Apeldoorn hadden een mooi programma om de studenten te verwelkomen in hun (nieuwe) studentenstad.


Deventer Schouwburg en Burgerweeshuis

Drie avonden op rij konden studenten in Deventer gratis optredens bekijken in de Deventer Schouwburg en het Burgerweeshuis. Bij de Deventer Schouwburg konden studenten hun longen uit het lijf zingen bij de karaoke, een dansje wagen bij de DJ en lachen bij de stand-up comedy voorstelling. Het Burgerweeshuis was elke avond helemaal vol. Albinosports kwam en liet naar eigen zeggen het “Burgerweesosso” schudden. Ook optredens van Dikke Baap en nog veel meer trokken de aandacht van de studenten.


Creatief in Deventer

Op woensdag vonden er diverse activiteiten plaats in de bibliotheek van Deventer, één van de hoogtepunten was het Offline Café, hier werden verschillende creatieve middelen ingezet om gesprekken te stimuleren en er was zelfs een kleine interventie over schermtijd. Tijdens de sessie met spoken word kregen de studenten de kans om creatief te schrijven en kleine stapjes te zetten richting voordracht. Bij de fashion-activiteit stond upcycling centraal. In groepjes maakten de studenten tassen van gerecyclede materialen. Het was indrukwekkend om te zien wat ze in slechts een uur tijd wisten te creëren. Er was ook nog een theatersessie, een fotografie-activiteit en nog veel meer.


In Apeldoorn…

Op donderdag 29 augustus, onder de stralende zon, hebben een honderdtal studenten kennisgemaakt met Apeldoorn en zijn ze verwelkomd in het Stadhuis en een aantal horecagelegenheden. Door middel van een puzzeltocht leerden ze hun (nieuwe) studiestad kennen.

Beide gemeenten vinden het belangrijk om de studenten te verwelkomen. Op deze manier wordt er hopelijk een bijdrage geleverd aan een goede start van het nieuwe schooljaar.

Gelukkig nieuw schooljaar allemaal! We zijn zeker goed begonnen.


Nieuws

Er is ook veel over geschreven in de lokale media: