Trots op de toekomst: Eerste mbo-standbeeld staat bij Aventus

Het eerste mbo-standbeeld van Nederland staat op dit moment bij ons in Apeldoorn, Laan van de Mensenrechten. Het is een eerbetoon aan de inzet en toewijding van het vakmanschap van onze mbo-studenten en mbo-docenten. Het staat symbool voor de rol die zij spelen in de maatschappelijke vooruitgang in Nederland.

Uit het mbo

Het beeld vormt iemand die zichzelf uit Nederland ‘hakt’ en zich ‘uit het mbo’ vormt. Het is een ode aan stappen richting volwassenheid. Quillian, de ontwerper en maker van het beeld en voormalig Landelijk mbo Ambassadeur, wilde iets maken waarin alle mbo’ers zich konden vinden: een beeld voor het vakmanschap. Hij wil zijn boodschap graag delen met anderen en reist daarom het standbeeld het land door. Als eerste begon het beeld bij het Apeldoorns stadhuis. Nu staat het dus bij ons op de hoofdlocatie in Apeldoorn. Hierna vervolgt het beeld zijn weg naar Rotterdam, Vlaardingen en Amsterdam, bij verschillende mbo-instellingen. 

Toewijding aan de toekomst

Ellen Marks, lid van het College van bestuur, zegt hierover: “Het is een hele eer dat dit prachtige standbeeld bij ons mag komen staan. Het symboliseert onze toewijding aan de toekomst en het vakmanschap.” We hebben enkele studenten gevraagd wat ze van het standbeeld vinden. Student Joey zegt hierover: “Ik wist eerst niet wat het was maar ik vind het een mooi standbeeld. Heeft het mbo-onderwijs een standbeeld nodig? Misschien niet, maar toch vind ik het een mooi eerbetoon aan alle studenten.” Student Lisa voegt hieraan toe: “Het standbeeld laat zien hoe belangrijk mbo-onderwijs is voor onze samenleving. Het is inspirerend om te zien dat ons vakmanschap op deze manier wordt erkend en gewaardeerd.”

Het mbo-onderwijs vormt de basis voor de beroepsvaardigheden die noodzakelijk zijn in vele sectoren. Dit standbeeld maakt duidelijk hoe belangrijk het is om te investeren in de toekomst door middel van hoogwaardig vakonderwijs en training. Wij zijn trots dat het standbeeld hier mag staan de eerste maand en danken de mbo-raad hiervoor. 

Aventus 25 jaar
go to previous slide
go to next slide