Flexibele startdatum

Deze opleiding heeft een flexibele startdatum. Samen met jou kijken we of, en zo ja wanneer je met je studie kunt starten.

Paragrafen

Assistent stukadoor iets voor jou?

Met je handen werken, je schouders eronder zetten en samen werken aan projecten en opdrachten. Werk je graag op verschillende locaties, zowel binnen als buiten? Kies dan de entree opleiding Assistent Bouwen, Wonen & Onderhoud / Assistent Stukadoor.

De opleiding Assistent Stukadoor

Tijdens de opleiding Assistent Stukadoor leer je ondersteunende werkzaamheden uit te voeren bij bouwklussen. 

Denk hierbij aan werkzaamheden in een fabriek of een bedrijf dat houten meubelen maakt, een bouwbedrijf die aan bestaande bouwprojecten en nieuwbouwprojecten werkt of een schilders- en stukadoorsbedrijf. Je leert over hoe je plafonds, binnenmuren en buitenmuren afwerkt. Je leert werken met materialen als gips / pleister en cementspecie.

Toelatingseisen

Je bent welkom op de opleiding Assistent bschilder als je:

  • 16 jaar of ouder bent en geen vmbo-diploma hebt
  • Bij een BBL-opleiding is een werkgever (een erkend leerbedrijf) verplicht.
  • Voor deze opleiding moet je niveau van de Nederlandse taal minimaal A2 zijn. Alle studenten die Nederlands als tweede taal hebben en korter dan 6 jaar in Nederland zijn, of instromen vanuit ISK, VWN of AZC, krijgen een instroomtoets. Scoor je op deze toets taalniveau A1, dan start je in het traject Entree & Taal waarbij er veel aandacht is voor taalontwikkeling.

Bij een Entree opleiding kun je iedere maand starten. Kies dan bij aanmelden het vakje ‘Anders’ en kies de datum waarop je met de opleiding wilt beginnen.

Aanmelden

Meld je aan voor dit profiel van de opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud via de hoofdpagina van deze opleiding.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Jouw opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en één of meerdere keuzedelen. Elke opleiding kent naast beroepsspecifieke onderdelen ook generieke onderdelen. Generiek betekent dat deze vakken door alle studenten van het mbo gevolgd moeten worden. De generieke vakken zijn:

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Leren en Loopbaan

Je wordt opgeleid voor een beroep. Bij elk beroep horen werkzaamheden die door veel mensen met dit beroep worden uitgevoerd en steeds weer terugkomen. Deze veel voorkomende werkzaamheden worden kerntaken genoemd. Een kerntaak bestaat uit verschillende onderdelen, dit zijn werkprocessen. Hieronder staan de kerntaken en werkprocessen van jouw opleiding:

Basisdeel

Kerntaak: Werkt als assistent in een arbeidsorganisatie
Werkprocessen:

  • Bereidt (assisterende) werkzaamheden voor​
  • Voert (assisterende) werkzaamheden uit
  • Meldt zich ter afsluiting van zijn (assisterende) werkzaamheden af

Profieldeel
Kerntaak: Verricht werk op het gebied van bouwen, wonen en onderhoud
Werkprocessen:

  • Verzamelt benodigdheden voor een opdracht en maakt de werkplek gebruiksklaar
  • Voert werk uit in de bouw, infra, afbouw, hout- en meubelbranche, schildersbranche of AMBOR
  • Rondt het werk in de bouw, infra, afbouw, hout- en meubelbranche, schildersbranche of AMBOR af
Keuzedelen

Wat zijn keuzedelen?

​Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en toekomstdromen. Keuzedelen helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan. De resultaten van keuzedelen (ook de onvoldoende) komen op het resultatenoverzicht behorende bij het diploma te staan.

Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan?

  • Duurzaamheid in het beroep A
  • Solliciteren
  • Voorbereiding op niveau 2 Schilder
Praktijkonderwijs / VSO

Volg jij praktijkonderwijs of zit je op voortgezet speciaal onderwijs en wil je je aanmelden voor een opleiding bij de Entreeschool? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Uitbestedingstraject: Je kan mogelijk via je huidige school deelnemen aan het zogenaamde uitbestedingstraject. Je blijft dan ingeschreven bij je huidige school en volgt lessen bij Aventus. Jouw huidige mentor kan je hier meer over vertellen.
  • BBL-traject: Je kan een BBL-traject volgen. Dat betekent: je vindt werk en volgt daarnaast één dag in de week lessen bij Aventus om je diploma te halen. Meer informatie over BBL en aanmelden voor een opleiding vind je op de Aventus website.
  • Scholingstraject: Je kan (eventueel samen met de mentor van jouw huidige school) contact opnemen met de gemeente waar je woont en bespreken of zij een alternatief traject aanbiedt. Sommige gemeentes bieden scholingstrajecten aan, waarbij je na voltooiing een certificaat (bijvoorbeeld het traject ‘Praktijkleren’) of een diploma ontvangt.

Mocht je vragen hebben over bovenstaande opties, bespreek deze dan met jouw ouders/begeleiders, huidige mentor of decaan.

Mocht je daarna nog vragen hebben over de trajecten, dan kan je met de volgende personen contact opnemen;

  • Uitbestedingstraject: Richard Scharft - T: 06-25005203
  • BBL-traject: Maureen Schrör - T: 06-53734224
  • Praktijkleren: Winny Morel - T: 06-52038156
Taalklas: verbeter je Nederlands

Kom je uit het buitenland en moet je Nederlands eerst beter worden voordat je een mbo-opleiding kunt voltooien? Of zit je in een Internationaal Schakelklas? Meld je dan aan voor de Entreeschool taalklas van Aventus in combinatie met het profiel dat je kiest. Bij de Entreeschool taalklas leer je de Nederlandse taal én rekenen beter. Daardoor groei je makkelijker door naar een vervolgopleiding. Meer info en aanmelden? Kijk op Aventus.nl/taalklas

Na je opleiding

Aan het werk

Na je Entreeopleiding Assistent Stukadoor kan je aan het werk in de schilders- en onderhoudsbranche. Je helpt een vakman bij het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van schilderen. Je let daarbij zorgvuldig op veiligheid en veilig werken. 

Verder leren

Na je entreeopleiding Assistent Stukadoor kan je ook verder leren. Je hebt keuze uit veel verschillende vervolgopleidingen in de bouwtechniek op mbo niveau 2. Denk bijvoorbeeld eens aan de opleiding Metselaar, de opleiding Meubelmaker of de opleiding Timmerman.

Bekijk de livestream

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.