Als assistent haarstylist help je in een kapsalon. Je helpt de kapper met het geven van een nieuwe look aan klanten. Je helpt bij knip- of kleurbehandelingen, je adviseert klanten over haarproducten en hoe ze die het beste toe kunnen passen. Ook zorg je voor dat klanten welkom worden ontvangen. Je bent het visitekaartje van de salon. Samen met je collega's zorg je ervoor dat de klant tevreden en verzorgd naar huis gaat.
Je krijgt les in vakken als:
- Basishygiëne
- Knippen
- Föhnen
- Stylen
- Kleuren
Daarnaast leer je ondersteunende facilitaire taken als voorraad bijhouden, klanten ontvangen en serveren van koffie en/of thee.
- Beroepsprofielen
De opleiding Assistent haarstylist valt onder de opleiding Assistent dienstverlening en zorg. Deze opleiding heeft in totaal drie profielen:
Assistent dienstverlening en zorg
Locaties:
- Laan van de Mensenrechten - Apeldoorn,
- Middelweg - Deventer en
- Stationsplein - Zutphen
Assistent dienstverlening en zorg / Assistent haarstylist (deze pagina)
Locatie:
- Laan van de Mensenrechten - Apeldoorn
Assistent dienstverlening en zorg / Assistent sport en facilitair
Locatie:
- Laan van de Mensenrechten - Apeldoorn
- Praktijkonderwijs / VSO
Volg jij praktijkonderwijs of zit je op voortgezet speciaal onderwijs en wil je je aanmelden voor een opleiding bij de Entreeschool? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. We zetten ze voor je op een rijtje:
- Uitbestedingstraject: Je kan mogelijk via je huidige school deelnemen aan het zogenaamde uitbestedingstraject. Je blijft dan ingeschreven bij je huidige school en volgt lessen bij Aventus. Jouw huidige mentor kan je hier meer over vertellen.
- BBL-traject: Je kan een BBL-traject volgen. Dat betekent: je vindt werk en volgt daarnaast één dag in de week lessen bij Aventus om je diploma te halen. Meer informatie over BBL en aanmelden voor een opleiding vind je op de Aventus website.
- Scholingstraject: Je kan (eventueel samen met de mentor van jouw huidige school) contact opnemen met de gemeente waar je woont en bespreken of zij een alternatief traject aanbiedt. Sommige gemeentes bieden scholingstrajecten aan, waarbij je na voltooiing een certificaat (bijvoorbeeld het traject ‘Praktijkleren’) of een diploma ontvangt.
Mocht je vragen hebben over bovenstaande opties, bespreek deze dan met jouw ouders/begeleiders, huidige mentor of decaan.
Mocht je daarna nog vragen hebben over de trajecten, dan kan je contact opnemen met Richard Scharft: 0625005203.