Haarstylist dame iets voor jou?
Je draagt de nieuwste haarlook, hebt kijk op modetrends en houdt van aanpakken. Red je je verder goed met klantencontact en werken in een team? Meld je dan aan voor de opleiding Haarstylist dame bij Aventus. Als je kiest voor BOL, dan kies je voor leren in stapjes.
De opleiding Haarstylist dame
Bij Aventus leer je tijdens je opleiding Haarstylist dame onder meer:
- wassen en wasmassages
- haaronderzoek- en verzorging
- knippen & snijden
- föhnen, stylen, watergolven en wikkelen
- chemisch proces: kleuren & permanenten
- creatief zijn met lang haar
- goed contact leggen
- hygiëne, werkomstandigheden (arbo) & milieu
- verkopen en adviseren
- Daarnaast krijg je ook: Nederlands, rekenvaardigheid, loopbaan & burgerschap.
- Toelatingseisen
Je bent welkom bij de opleiding Haarstylist dame met één van deze bewijzen:
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg
- Overgangsbewijs havo of vwo van leerjaar 3 naar 4
- Diploma mbo niveau 2
- Mavo diploma
Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan het zijn dat je voor bijzondere instroom in aanmerking komt.
- Extra snel je diploma
Heb je een kappersdiploma niveau 2? Dan mag je de opleiding Haarstylist dame in 1 jaar doen.
- Studie-inhoud
Je wordt opgeleid voor een beroep. Bij elk beroep horen werkzaamheden die door veel mensen met dit beroep worden uitgevoerd en steeds weer terugkomen. Deze veel voorkomende werkzaamheden worden kerntaken genoemd. Een kerntaak bestaat uit verschillende onderdelen, dit zijn werkprocessen. Hieronder staan de kerntaken en werkprocessen van jouw opleiding:
Kerntaken en werkprocessen
Haarbehandeling voorbereiden en afronden
- Ontvangt klant
- Stelt Diagnose Advies Plan op en vast
- Rondt haarbehandeling af
Basis haarbehandeling uitvoeren
- Verzorgt het haar en de hoofdhuid
- Knipt het haar
- Kleurt en ontkleurt het haar
- Föhnt het haar van een dame
Specialistische haarbehandeling bij dame uitvoeren
- Snijdt het haar
- Kleurt en ontkleurt het haar dame
- Vormt het haar tijdelijk om
- Bereidt het blijvend omvormen voor
- Vlecht het haar en steekt het op
- Keuzedelen
Wat zijn keuzedelen?
Je volgt in je opleiding een groot aantal beroeps specifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vak specialisme, interesses en toekomstdromen. Keuzedelen helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan.
Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan?
Praktische keuzedelen:
- Barbier
- Nagelstyling
- Visagie
- Image styling
Theoretische keuzedelen:
- Ondernemend gedrag
- Duurzaamheid in ’t beroep
- Internationalisering
- Klanten contact en verkoop
- Digitale vaardigheden
- Gezonde Leefstijl
- Actueel en toekomstproof onderwijs
De wereld verandert razendsnel. Daarom verandert ons onderwijs mee. Bij ons leer je hoe je straks zelfstandig kunt functioneren op een arbeidsmarkt die steeds verandert. Klaar voor de toekomst, noemen we dat. Wij zorgen voor flexibel onderwijs, passende begeleiding en optimale afstemming met het werkveld. Jij bent eigenaar van je (leer)loopbaan: jouw ontwikkeling staat centraal. Je leert keuzes maken en de docent is jouw coach: hij of zij stelt goede vragen, geeft feedback en biedt ondersteuning of bouwt door op wat je al kunt. Samen met hem bepaal je welke ondersteuning je nodig hebt om succesvol te zijn.
Je werkt vanaf het begin van je studie aan opdrachten uit de beroepspraktijk. Hiermee mag je oefenen en fouten maken. De vaste onderdelen van je opleiding zijn zowel gericht op je toekomstige beroep, als op generieke onderdelen zoals Nederlands en Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Wat je leert, ligt vast, zodat je diploma waardevol is voor de arbeidsmarkt.
Je krijgt bij ons afwisselend onderwijs. Denk aan instructielessen, kennisclips, werken aan projecten en samenwerken in een groep. Je leert zelfstandig – uiteraard wel onder begeleiding - en stemt af welke hulp je nodig hebt. Sommige opdrachten bundel je in jouw portfolio, waarin je ook je eigen keuzes en resultaten vastlegt. Klinkt goed, toch?
Na je opleiding
Na je opleiding Haarstylist dame heb je de keuze: een baan zoeken als kapper of doorgroeien met een mbo-opleiding als Salonmanager op niveau 4.
Wat wordt je werk?
In de kapsalon ontvang je mensen. Je bespreekt hun wensen en behandelt ze. Ook geef je advies over kleur en model. Verder gebruik je allerlei knip- en kleurtechnieken en maak je tussendoor een praatje met je klant. Ook ken je de laatste modetrends. Die gebruik je die bij modellen en klanten. Door jouw werk geef je klanten een mooie coupe en een goed gevoel. Je werkt onder een leidinggevende en samen met je collega’s plan en organiseer je je werk.
Wat wordt je werkplek?
Met je diploma Haarstylist dame ben je welkom bij/in:
- kapsalons
- groothandels/bedrijven met kappersartikelen