Leidinggevende team/afdeling/project iets voor jou?
Geef jij of wil jij leiding gaan geven aan een team, afdeling of project? Word jij blij van het aansturen en coachen van medewerkers en ben je sterk in het bewaken van voortgang van werkzaamheden en wil jij bijdragen aan goede resultaten voor je bedrijf? Dan is deze eenjarige kopopleiding iets voor jou!
De opleiding Leidinggevende team/afdeling/project
Tijdens deze eenjarige opleiding leer je alles over:
- Plan- en projectmatig werken
- Time management
- Leiding geven en leiderschapsstijlen
- Effectief communiceren
- Coachen en begeleiden
- Teambuilding
- Personeelsbeleid
- Toelatingseisen
De opleiding Leidinggevende team/afdeling/project is een eenjarige kopopleiding. Je bent welkom bij deze opleiding met één van de volgende diploma's:
- Beveiliger 3
- Publieke veiligheid
- Een andere niveau 3-opleiding
- Studie-inhoud
Kerntaken en werkprocessen
Je wordt opgeleid voor een beroep. Bij elk beroep horen werkzaamheden die door veel mensen met dit beroep worden uitgevoerd en steeds weer terugkomen. Deze veel voorkomende werkzaamheden worden kerntaken genoemd. Een kerntaak bestaat uit verschillende onderdelen, dit zijn werkprocessen. Hieronder staan de kerntaken en werkprocessen van jouw opleiding:
Voert uit en/of levert een bijdrage aan het personeelsbeleid
- Adviseert over de personeelsbehoefte
- Adviseert bij de werving en selectie van medewerkers
- Adviseert bij het begeleiden t.a.v. het functioneren en het beoordelen van medewerkers
Geeft direct leiding aan medewerkers/projecten
- Plant en verdeelt de werkzaamheden
- Begeleidt medewerkers bij werkzaamheden
- Wisselt informatie uit met medewerkers (in werkoverleg)
- Bewaakt de voortgang van de werkuitvoering
- Communiceert met derden
- Administreert en archiveert gegevens
- Keuzedelen
Wat zijn keuzedelen?
Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses en toekomstdromen. Keuzedelen helpen je om je te specialiseren in een beroep of om je voor te bereiden op een volgende opleiding. Keuzedelen die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan.
Welke keuzedelen biedt mijn opleiding aan?
- Verdiepend blijvend fit, veilig en gezond werken
- Voorbereiding hbo
- Actueel en toekomstproof onderwijs
De wereld verandert razendsnel. Daarom verandert ons onderwijs mee. Bij ons leer je hoe je straks zelfstandig kunt functioneren op een arbeidsmarkt die steeds verandert. Klaar voor de toekomst, noemen we dat. Wij zorgen voor flexibel onderwijs, passende begeleiding en optimale afstemming met het werkveld. Jij bent eigenaar van je (leer)loopbaan: jouw ontwikkeling staat centraal. Je leert keuzes maken en de docent is jouw coach: hij of zij stelt goede vragen, geeft feedback en biedt ondersteuning of bouwt door op wat je al kunt. Samen met hem bepaal je welke ondersteuning je nodig hebt om succesvol te zijn.
Je werkt vanaf het begin van je studie aan opdrachten uit de beroepspraktijk. Hiermee mag je oefenen en fouten maken. De vaste onderdelen van je opleiding zijn zowel gericht op je toekomstige beroep, als op generieke onderdelen zoals Nederlands en Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Wat je leert, ligt vast, zodat je diploma waardevol is voor de arbeidsmarkt.
Je krijgt bij ons afwisselend onderwijs. Denk aan instructielessen, kennisclips, werken aan projecten en samenwerken in een groep. Je leert zelfstandig – uiteraard wel onder begeleiding - en stemt af welke hulp je nodig hebt. Sommige opdrachten bundel je in jouw portfolio, waarin je ook je eigen keuzes en resultaten vastlegt. Klinkt goed, toch?
Na je opleiding
Na je opleiding Leidinggevende team/afdeling/project kan je:
- aan de slag als leidinggevende in de beveiliging of in de veiligheidsbranche
- aan de slag als leidinggevende in een andere beroepssector
- doorstuderen aan het hbo