Wat leer je

Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Luxe enkelvoudige en klassieke voorgerechten;
  • Speciale soepen en klassieke en trendy warme voorgerechten;
  • Primeurs en trends;
  • Complexe groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
  • Bereidingstechnieken met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
  • Bereidingen en gerechten met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
  • Bereiden van sauzen, samengestelde boters en eier- en botersauzen;
  • Workshops van wild en Japanse keuken, chocolade;
  • Bereiden van pauzedranken zoals spooms en granités;
  • Kleinbrood en patisserie;
  • Luxe samengestelde koude en warme desserts;
  • Vaktheorie koken warenkennis, management, menu-engineering, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden, tevens keukencalculatie en kostprijscalculaties.

Deze cursus bevat 24 lesdagen inclusief de examendag van 7 klokuren per lesdag.

Toetsing en diploma's

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van de stichting SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Na het behalen van het examen ontvang je een door de horecabranche erkend SVH diploma Zelfstandig werkend kok.

Afronding

De cursus kan worden afgesloten met een SVH-examen.

Toelating

Je beschikt over een niveau 2 diploma kok of een gelijkwaardige combinatie van ervaringen en certificaten. Daarnaast geldt de eis dat je werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent. 
Tevens dien je de Nederlandse taal voldoende te beheersen.

De cursus heeft maar plaats voor 12 deelnemers. Meld je dus snel aan!

Startmoment

Deze cursus start in: 

  • November 2025
Lesdag & lestijden

Lesdag: maandag

Lestijd: 15.00 tot 21.00 uur

Lesduur: 24 dagen en 1 examendag

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus voor het schooljaar 2025 - 2026 worden in januari bepaald.