Wat leer je

Alle onderdelen zoals basisvaardigheden en technieken, daarna werk je stapsgewijs verder tot het niveau van een vakman en de vakbekwaamheidseisen die de horeca branche heeft gesteld. Deze eisen en vaardigheden zijn nodig om aan de warme en/of koude kant in een professionele keuken te kunnen functioneren. 

Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Enkelvoudige en samengestelde voorgerechten;
  • Soepen en warme voorgerechten;
  • Marinades en dressings;
  • Groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
  • Gerechten en bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
  • Gerechten en bereidingen met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
  • Bereiden van blanke, blonde en bruine sauzen, samengestelde boters en botersauzen;
  • Diverse koude en warme desserts begeleid met passende sauzen;
  • Vaktheorie koken warenkennis, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden.
Toetsing

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van de stichting SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca).

Afronding

 Na het behalen van het examen ontvang je een door de horecabranche erkend SVH diploma Kok.

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Daarnaast geldt de wens dat je al werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent.

Vervolgopleiding

Wil je na deze cursus verder studeren? Dan is de cursus Zelfstandig werkend kok een passende vervolgopleiding.

Startdata & lestijden

Startdatum:
November 2025
De cursus heeft maar plaats voor 12 deelnemers. Meld je dus snel aan!

Lestijden:
Lesdag: maandag
Lesduur: 24 dagen en 1 examendag
Lestijd: 15.00 tot 21.00 uur

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus voor het schooljaar 2025 - 2026 worden in januari bepaald.