Interview met Wendy, deeltijd mbo-student Serviceadviseur mobiliteitsbranche

“Trots om een vrouw in de techniek te zijn”

Wendy (28) volgt de deeltijd mbo-opleiding Serviceadviseur mobiliteitsbranche. Vandaag bezoeken wij op haar werkplek bij Herwers in Zutphen, waar zij nog enthousiast met haar klanten en collega’s staat te praten over het werk.

Je komt eigenlijk uit de horeca. Dat is meteen te merken door je klantvriendelijkheid! Nu werk je in de autobranche als serviceadviseur. Hoe kwam dit op je pad?

“Na zeven jaar horecaervaring binnen leidinggevende functies was ik op zoek naar iets in de autobranche. Ik solliciteerde hier eigenlijk op een andere functie, in het klantencontactcentrum. Eenmaal in het gesprek wilde Herwers mij graag bij de balie. Er stond nóg een vacature open en ik mocht de opleiding er gratis bij doen.”

Heb je ook iets aan je horeca-achtergrond?

“Ja zeker, de horeca-achtergrond is fijn. In de horeca kwamen mensen een biefstuk bij me eten en gingen ze met een blij gezicht weer weg. Hier komen mensen met een klacht en ze gaan blij weg als het is opgelost. Kortom: ik doe nu iets soortgelijks, alleen dan met een technisch snufje. Ik zit nu veel aan de balie, maar ik kan wel aan mijn eigen auto sleutelen.”

Hoe bevalt de opleiding?

“Erg goed. Het is fijn dat de opleiding deeltijd (BBL) is en dat ik erbij kan werken. Anders zou studeren niet voor mij weggelegd zijn, want ik heb een eigen huis.

Het is ook mooi dat Herwers het vertrouwen in mij had. Mijn collega’s hebben me echt de kans gegeven, omdat ze zagen dat ik de motivatie en de wil had. Dat hebben ze beloond en nu kan ik het ze terugbetalen door middel van mijn werkzaamheden.”

Ondertussen vertelt trotse collega Jeroen ons in de werkplaats hoe leuk hij het vindt dat Wendy bij Herwers werkt.

Hoe is het om als vrouw in de techniek te werken?

“Ontzettend leuk. Ook mijn collega’s vinden dat. Zij zien juist liever dat er meer vrouwen komen. Ik merk nooit dat er een verschil is, behalve soms met klanten. Ik krijg wel eens te horen ‘ik wil graag een technisch iemand spreken’ of ‘vraag het toch maar na bij je collega’, terwijl ik iets zeker weet. Dat laat ik dan gewoon los.”

Heb je tips voor toekomstige meiden in de techniek?

“Meiden in de techniek moeten niet twijfelen. Ik ben zelf ook een drempel overgegaan. Bij mij zat het altijd al wel in mijn gedachten omdat mijn opa een eigen autobedrijf had, maar er zijn ook veel vrouwen die denken ‘in de techniek, waarom?’. Het wordt echter zo gewaardeerd. Kijk maar naar al die reacties op de blog die ook op onze social media-kanalen is verspreid. Dat vind ik zo leuk om te lezen!”

Net als haar klanten gaan ook wij met goede zin weer naar huis. Bedankt en succes, Wendy!