Hier leer je onder meer over:
- instructies geven in allerlei buitensporten
- veiligheid en veiligheidsregels
- werken met groepen
- jouw uitstraling en invloed
- projecten opbouwen, voorbereiden en uitvoeren
- leidinggeven en medewerkers aansturen
- slim communiceren met gasten
- promotie maken voor sportevents
De leeromgeving beperkt zich niet alleen tot ons land. In België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië worden kampen, excursies en stages georganiseerd. Dit geeft een extra dimensie aan het profiel Trainer-coach/instructeur. De ervaring van zelfstandig voorbereiden, samenwerken, doorzetten, reizen, andere omgeving, taal en cultuur helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling.
Gezamenlijk basisjaar
Je start deze opleiding met een gezamenlijk basisjaar. Als je je voor deze opleiding aanmeldt wordt je daarom in eerste instantie ingeschreven op de opleiding Sport en bewegen (BOL) niveau 4.
Het eerste jaar volg je samen met studenten van deze profielen van de opleiding Sport en bewegen:
- Buurtsportcoach (niveau 4)
- Trainer-coach / instructeur (niveau 4)
- Bewegingsagoog (niveau 4)
- Leefstijlcoach (niveau 4)
Na je eerste jaar kies je voor de opleiding Trainer-coach / Instructeur. Je wordt dan overgeschreven worden naar deze opleiding.
- Keuzedelen
Je verbreedt of verdiept je opleiding met keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van de opleiding. In overleg met je studieloopbaanbegeleider kies je uit 8 verschillende keuzedelen:
- Instructeur fitness
- Instructeur skiën: Snowsport skileraar Anwärter
- Instructeur snowboarden
- Instructeur zeilen
- Outdoor activiteiten
- Specifieke doelgroepen sport en bewegen:
- Sportleider Aangepaste Sporten
- Sportmassage
- Sportspecialisatie: Leider Sportieve Recreatie
- Trainer/coach voetbal
- Voorbereiding HBO
- Toekomst
Als je kiest voor een opleiding binnen zorg en welzijn, kies je voor een beroep waarin je iets kunt betekenen voor je medemens. We helpen je om je rol in de maatschappij te vervullen, nu én in de toekomst. Een belangrijke ontwikkeling in zorg en welzijn is de verschuiving van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’: preventie en een gezonde leefstijl zijn dan ook belangrijke onderdelen van de opleidingen. We zorgen voor actueel en ‘toekomstproof’ onderwijs door nauw samen te werken met werkgevers, hogescholen, gemeenten en maatschappelijke organisaties in de regio.
Vanaf de start werk je samen met je medestudenten aan levensechte opdrachten. Dat gebeurt binnen en buiten de school. Je leert vragen te stellen, oefent je skills, werkt aan projecten en bedenkt creatieve oplossingen. Aan het einde van de opdracht lever je een product op: bijvoorbeeld een verslag, reportage, presentatie of tentoonstelling. We geven je veel ruimte om zelf keuzes te maken en je studietempo aan te passen. De docent coacht je tijdens je hele opleiding, zodat je stevig in je schoenen komt te staan en zelf de regie kunt nemen. Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke groei en wil je een vervolgopleiding volgen, dan word je daar ook goed op voorbereid.
Bij de generieke vakken Nederlands, Engels en Rekenen oefen je voor de verplichte examens. We bieden voor deze vakken extra ondersteuning aan. Taal is belangrijk voor je beroep, dus hier wordt extra aandacht aan besteed. Je vaste honk is de stamgroep. Hier trek je met je groepsgenoten op en kun je al je vragen stellen over je loopbaan en de keuzes die je maakt tijdens je opleiding.