Paragrafen

Iets voor jou?

Deze cursus is bedoeld voor (aankomend) koks die graag vanuit de praktijk het vak willen leren.

Je bent bezig met

Alle onderdelen zoals basisvaardigheden en technieken, daarna werk je stapsgewijs verder tot het niveau van een vakman en de vakbekwaamheidseisen die de horeca branche heeft gesteld. Deze eisen en vaardigheden zijn nodig om aan de warme en/of koude kant in een professionele keuken te kunnen functioneren. 

Hoe ziet de cursus eruit?

Je leert en bereidt onder begeleiding van een (praktijk)docent de volgende items:

  • Enkelvoudige en samengestelde voorgerechten;
  • Soepen en warme voorgerechten;
  • Marinades en dressings;
  • Groenten- en aardappelbereidingen, meelspijzen en rijstgerechten;
  • Gerechten en bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren als hoofdcomponent;
  • Gerechten en bereidingen met vlees, wild en gevogelte als hoofdcomponent;
  • Bereiden van blanke, blonde en bruine sauzen, samengestelde boters en botersauzen;
  • Diverse koude en warme desserts begeleid met passende sauzen;
  • Vaktheorie koken warenkennis, voedingsleer, HACCP en allergenenkennis;
  • Beheer en ontvangst van keukenvoorraden.

Hoe wordt het afgesloten?

De cursus kan worden afgesloten met een SVH examen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor deze cursus bedragen € 3400,- exclusief de kosten van het examen en boeken/leermiddelen. Eventuele kosten voor boeken en/of lesmateriaal zijn voor rekening van de deelnemer.

  • Examenkosten zijn € 315,-

Nodig voor de opleiding: kokskleding en messenset (deze kunnen ook worden geleend) en laptop/tablet.

Tijdens de intake wordt de mogelijkheid tot het aanschaffen van een messenset en een licentie van Gastronomix nader besproken. 

Toetsing en diploma's

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van de stichting SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). Na het behalen van het examen ontvang je een door de horecabranche erkend SVH diploma Kok.

Vervolgopleiding

Wil je na deze cursus verder studeren? Dan is de cursus Zelfstandig werkend kok een passende vervolgopleiding.

Startmoment

11 november 2024

De cursus heeft maar plaats voor 12 deelnemers. Meld je dus snel aan! 

Lesdag & lestijden

Lesdag: maandag

Lesduur: 24 dagen en 1 examendag

Lestijd: 15.00 tot 21.00 uur

Toelatingseisen

Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. Daarnaast geldt de wens dat je al werkzaam bent in de keuken van een horecabedrijf of hierin actief zoekend bent. 

Vervolgopleiding

Wil je na deze cursus verder studeren? Dan is de cursus SVH Zelfstandig werkend kok een passende vervolgopleiding.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.