Overslaan en naar de inhoud gaan

Soepel starten & slagen met begeleiding

Wil jij starten met een mbo-opleiding bij Aventus? Dat wordt misschien best even wennen. De school, de aanpak, de praktijk – alles is nieuw voor je. Bij Aventus ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen groei en ontwikkeling, maar je hoeft het zeker niet alleen te doen. We volgen je van inschrijving tot diploma en onze docenten begeleiden en ondersteunen je tijdens de hele opleiding.

Hulp bij soepele overstap

Nieuwe school, nieuwe studie, nieuwe klasgenoten - die overstap maken we voor jou zo makkelijk mogelijk. Hiervoor werken we veel samen met de scholen voor voortgezet onderwijs in de regio. Samen organiseren we daarom bijvoorbeeld informatiemomenten en meeloopdagen. Ook laten we de lessen steeds beter op je vorige school aansluiten. Hiervoor werken we samen met andere vmbo- en mbo-scholen via de Beroepskolom Stedendriehoek.

Zo werkt je aanmelding

Heb jij je aangemeld voor jouw favoriete opleiding? Als je voldoet aan alle vooropleidingseisen van de opleiding van je keuze, dan ben je in principe van harte welkom. Een uitzondering hierop zijn de numerus fixus-opleidingen, waarvoor een maximum aantal leerlingen geldt. 

Voldoe je (net) niet aan de vooropleidingseisen of spelen er andere zaken (zoals dyslexie of andere speciale omstandigheden)? Dan wordt er binnen twee weken na je aanmelding contact met je opgenomen. We bekijken dan samen wat de mogelijkheden zijn.

Leertrajectbegeleiding

Wie begeleidt je?

Vanaf de start bij ons op school volgen de docenten van Aventus jou. Je krijgt een eigen begeleider; wij noemen hem je studieloopbaanbegeleider of slb’er. Met hem bespreek je hoe je op school vooruitgaat en hoe je planning gaat. Loop je vast? Zit je ergens mee? Vertel het je slb'er. Hij helpt je. En als dat nodig is, stuurt hij je naar specialisten binnen of buiten Aventus.

Extra begeleiding nodig?

Denk je dat je meer begeleiding nodig hebt dan hierboven staat? Geef het ons door als je je aanmeldt. Tijdens een uitgebreid maatwerkgesprek bespreken we dan meteen welke begeleiding jij nodig hebt. Bijvoorbeeld, ondersteuning op het gebied van:

  • studiekeuze
  • leren en plannen
  • zelfvertrouwen
  • dyslexie

Lees de pagina over Extra begeleiding.