Paragrafen

Technicus engineering / traineeship SMART Energy iets voor jou?

Ligt jouw toekomst in energietransitie? En ben je havist of gestart op het hbo en wil je de overstap maken naar het mbo? Dan is het betaalde traineeship Smart Energy wellicht iets voor jou. Je rondt deze mbo 4-opleiding binnen 2 jaar af, doet direct praktijkervaring op in het werkveld en krijgt een maandelijkse vergoeding. Ben jij het talent van de toekomst in de technische installatiebranche?

Waarom dit traineeship?

De installatiebranche heeft behoefte aan hbo-geschoolde werknemers, die ook de technische én praktische kant van het vak begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan gasloos bouwen, netcongestie, warmtepompen, biomassa en all electric. Binnen het traineeship SMART Energy draai je meteen volop mee in de praktijk. De kennis die je opdoet, komt na je opleiding goed van pas in je werk als engineer en helpt je in de communicatie met je collega’s in de techniek.

Voor wie is dit traineeship bedoeld?

  • Havisten
  • Hbo-ers die om welke reden dan ook willen overstappen naar het mbo
  • MBO 3 of overstap na 2e leerjaar MBO 4 Smart Technology/Middenkader Engineering

Wat krijg jij je betaald?

Bij de start van de opleiding word je aan een werkgever gekoppeld. Deze werkgever betaalt een jou een maandelijkse vergoeding van 500 euro. Je volgt jouw traineeship bij het bedrijf gedurende deze BOL niveau 4 opleiding én je bent daarnaast inzetbaar tijdens vakantieperiodes, waarmee je nog een extra zakcentje kunt verdienen. Daarnaast betaalt jouw werkgever ook de kosten van de leermiddelen (school-, boekengeld, laptop en licenties) die je nodig hebt voor dit traineeship.

De opleiding Technicus engineering / traineeship SMART Energy


Wat leer je zoal?

De opleiding bestaat uit verschillende praktische en theoretische modules en daarnaast vakken zoals: ontwerpen, projectleiding, tekenen/CAD/Refit (BIM), bedrijfskunde, informatietechniek, aandrijftechniek, energietechniek, elektriciteitsleer, productietechniek, besturingstechniek, regeltechniek en meetpracticum.

Waar heb je les?

De opleiding is praktijkgericht. Dit betekent dat je les hebt op locaties van Aventus én bij de regionale technohubs zoals NewTechpark, Technicampus en de Techniekfabriek. Dit zijn fysieke locaties waar, samen met het bedrijfsleven, opdrachten en challenges voor studenten worden bedacht. Daarnaast hebben installatiebedrijven moderne installaties en apparaten beschikbaar gesteld, zoals de climat experience room, warmteterugwinning, warmtepompen en het waterstoflab. Specialisten uit het regionale bedrijfsleven verzorgen gastlessen zodat de meest actuele kennis overgedragen wordt.

Hoe is het traineeship opgebouwd?
 
  • Leerfase 1: Basis (half jaar) BOL (voltijd) theorie in combinatie met stage (2 weken achtereen of aantal weken met 1 terugkomdag)
  • Leerfase 2: Specialisatie (half jaar, in de praktijk meelopen op projecten)
  • Leerfase 3: Verdieping (half jaar, in de praktijk meelopen op projecten)
  • Leerfase 4: Afstuderen (half jaar, afstudeerproject)

Na je opleiding

Samen met Hogeschool Arnhem Nijmegen en Hogeschool Saxion verkennen wij jouw mogelijkheden om je via een duaal traject, bij jouw werkgever, verder te specialiseren op associate degree (MBO4+) of HBO-niveau, zoals de associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek deeltijd (HAN). Zo word jij de projectleider van de toekomst!

Dit is een initiatief van:  Aventus, Techniek Nederland en Wij Techniek.

Heb je nog vragen?

Onze klantenservice zit voor je klaar! Stel je vraag via dm op Instagram of Facebook of stuur een whatsapp-berichtje naar 06 11 95 54 63
Check onze contactpagina voor openingstijden en meer info.