Overslaan en naar de inhoud gaan

Strategie Aventus@2030

In 2023 maakten we samen met studenten, collega's en partners de nieuwe strategie: Aventus@2030. Met Aventus@2030 bouwen we door op resultaten van de afgelopen jaren. We willen onze rol als onderwijspartner in de regio verder versterken en doen dat met een gezonde ambitie én een flinke dosis realisme. We sluiten inhoudelijk aan op de landelijke werkagenda mbo en het stagepact.

Onze ambities hebben we vertaald naar drie strategielijnen:
 

Versterk! Partner in de regio Versterk! | Partner in de regio  

Aventus vormt samen met externe stakeholders (bedrijven, onderwijs, instellingen, gemeenten) een samenwerkingsverband gericht op het maatschappelijk en economisch vitaal houden van de regio.


Ontwikkel! Onderwijs van morgen Ontwikkel! | Onderwijs van morgen

Aventus helpt haar studenten, jong en oud, zich verder te ontwikkelen in kennis, vaardigheden en vakmanschap, zodat zij wendbaar en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt en in de maatschappij.

 

Verbind! Mensgerichte organisatie Verbind! | Mensgerichte organisatie

Aventus biedt haar medewerkers inspiratie en ruimte tot leren, experimenteren en ontwikkelen. 


Door in te zetten op de drie strategielijnen zijn wij ervan overtuigd dat wij als opleider in de regio samen met onze collega’s, partners en studenten een belangrijke bijdrage blijven leveren aan een vitale (arbeidsmarkt)regio waarin samen leren en ontwikkelen de normaalste zaak van de wereld is.Overzicht strategielijnen & prioriteiten werkagenda MBO


Op welke onderwerpen we onze strategielijnen concreet uitvoeren en hoe deze aansluiten bij de prioriteiten van de mbo-werkagenda laten we zien in onderstaand overzicht.

Strategielijnen

Kik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Benieuwd naar inspiratie en verhalen over onze ambities? Volg ons dan vooral op onze socials: