Jaarlijks worden in juli de leermiddelenlijsten voor het volgende schooljaar gepubliceerd. Elke opleiding heeft een eigen leermiddelenlijst met een uniek lijstnummer. Hierop staan de boeken, readers en andere (digitale) schoolspullen die nodig zijn voor deze opleiding.

Hoe kun je boeken/schoolspullen bestellen?

  • Mbo-studenten: volgt je kind een mbo-opleiding? Dan zijn de leermiddelen te bestellen via MBOwebshop. Log in op Aventus Portaal met de Aventus-gegevens om alle informatie voor de start van de studie te bekijken via Start Studie. Vervolgens kun je snel en eenvoudig doorklikken naar MBOwebshop om de leermiddelen te bestellen. Op MBOwebshop kan je eenvoudig zoeken op lijstnummer of opleiding om alle leermiddelen te zien die nodig zijn voor de opleiding. 

     
  • Vavo-leerlingen: zit je kind op Aventus Lyceum? Dan zijn de leermiddelen te bestellen via Van Dijk. Ook vavo-leerlingen kunnen alle informatie voor de start van hun studie vinden op Aventus Portaal. Log in met de Aventus-gegevens en ga naar Start studie. Je kan vanuit daar doorklikken naar Van Dijk om je leermiddelen te bestellen.

Je bent vrij om je leermiddelen bij andere leveranciers of tweedehands te kopen. Check wel altijd goed de leermiddelenlijst van de opleiding om te zien welke leermiddelen nodig zijn. 

Terugbetalingsregeling

Voor leermiddelen die volgens de leermiddelenlijst verplicht worden aangeschaft, maar vervolgens niet worden gebruikt in het onderwijs, heeft Aventus een terugbetalingsregeling. Studenten kunnen voor meer informatie of aanmelden voor deze terugbetalingsregeling terecht op Aventus Portaal. 

De leermiddelenlijst wordt opgesteld volgens het schoolkostenbeleid van Aventus.

Mbo-studentenfonds

  • Is je kind tussen de 16 en 18 jaar?
  • Volgt hij/zij een BOL-beroepsopleiding bij Aventus?
  • Zijn de kosten voor leermiddelen voor jou als ouder(s)/verzorger(s) misschien een probleem?
  • Of is je kind tussen de 18 en 23 jaar en zit je kind in een uitzonderlijk moeilijke financiële situatie?

Kijk in dat geval of je gebruik kunt maken van de Mbo-studentenfonds!