Overslaan en naar de inhoud gaan

Deeltijd mbo voor werkzoekenden

Deeltijd mbo voor werkzoekenden

Vergroot je kans op werk

Soms lukt het niet om werk te vinden in je oude beroep of wil je graag iets anders doen in een nieuwe omgeving. Je ziet wel andere leuke banen, maar door onvoldoende of een niet sluitende opleiding kom je daarvoor niet in aanmerking. Dan is de combinatie van leren en werken wellicht iets voor jou.

Door een leerbaan leer je een bepaald beroep in de praktijk, waardoor je meer kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Een goede opleiding wordt steeds belangrijker voor het vinden én houden van werk. Veel werkzoekenden en werkenden ontbreekt het hieraan. Ook mensen zonder diploma en met een taalachterstand kunnen door een leerwerktraject hun kansen op werk verbeteren.

Bij een opleiding werken en leren opleiding ligt de nadruk op het werken. Je zit meestal één dag op school en werkt vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf. Je leert dus vooral in de praktijk. De kans op een vergoeding van een werkgever is groter dan tijdens een BOL-opleiding. Want doordat je veel werkt, kun je nuttiger zijn voor een bedrijf.

Deeltijd mbo voor werkzoekenden

Wat houdt deeltijd mbo in?

Een Werken en Leren-opleiding houdt het volgende in:

  • 3 of 4 dagen per week werken bij een leerbedrijf
  • 1 dag per week naar school (of middag en avond)
  • Werken in de richting die jij wilt
  • Loon krijgen voor je werk
  • Begeleid worden op werk én school

Een breed opleidingsaanbod

Het niveau van ons opleidingsaanbod varieert van beginners tot mbo+ in de verschillende vakgebieden onder andere in  Zorg & Welzijn, Creatief, Economie & Administratie, Handel & Commercie, Dienstverlening, Bouw en Techniek & Mobiliteit.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met de klantenservice. Kijk voor bereikbaarheid op onze contactpagina.